18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Festival meşalesi yandı

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bu yıl 12.'si düzenlenen Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali'nin açılış meşalesi törenle yakıldı.

Misak-ı Milli Meydanı'ndaki törende festival meşalesini Safranbolu Kaymakamı Gökhan Azcan, AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci ve Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy birlikte yaktı. Safranbolu Kaymakamı Gökhan Azcan, festivalin 12 yıldır yapılıyor olmasının gelenekselleştiğinin bir göstergesi olduğunu söyledi. Burada kültürel mirastan, dünya mirasından bahsettiklerini anlatan Azcan, "İlçemizde bulunan bin 500 tarihi eseri gelecek kuşaklara aktarmanın gayretini gösteriyoruz. İlçemizden  dünyaya barış adına, insanların birbirlerini tanıması adına bu festivalleri yapıyoruz. Üzüm ve safran gibi değerlerimizi yarınlara taşımada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci ise, festivalin ilçenin tanıtımına büyük katkı sağladığını belirtti. Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy da, festivalde her kesimden insana hitap edecek etkinliklerin olduğunu, başarıyla korunan ilçenin gelecek kuşaklara aktarılmasında festivallerin önem arz ettiğini belirterek şunları söyledi: "Festivalimiz edindiği tecrübe ve kurumsallaşan yapısı ile ülkemiz belgeselcilerinin eserlerini sergiledikleri büyük bir sahne hüviyeti kazanmış, içeriği itibariyle ulusal ve uluslararası kültür paylaşımının odağı haline gelmiştir."
Konuşmaların ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı Halk Dansları Topluluğu gösteri sundu, keman sanatçısı Tuğce Renda bir konser verdi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2011 Cumartesi 16:26:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?