18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Filistin'e yardım kampanyası

Kızılay Karabük Şube Başkanı Mehmet Ulukaya Filistin'e yardım kampanyası başlattıklarını duyurdu.


Kızılay Karabük Şube Başkanı Mehmet Ulukaya, her coğrafyada insan ızdırabını dindirmeyi kendilerine görev edindiklerini belirterek, Türk Kızılay'ı olarak Karabük'te yardım kampanyası başlattıklarını kaydetti.

Ulukaya, “Biz Türkiye olarak Filistin'de yaşananlara seyirci kalamayız ve bizde Türk Kızılay'ı olarak Gazze'de ki Müslüman kardeşlerimizin yaralarını sarmak için Gazze'ye gönderilmek üzere il ve ilçelerimiz dahil vatandaşlarımızdan yardım toplamaya başladık. Batı Karadeniz Afet Müdahale Merkezi olarak il ve ilçelerimizden toplanan ayni ve nakdi yardımlar Türk Kızılay'ı Karabük Şubesi'nde toplanacak olup, buradan Filistin'e gönderilmek üzere Ankara'ya gönderilecektir.

Ayrıca, il ve ilçelerimizde bulunan tüm bankalarda ki 2868 nolu hesabına yardımlar yatırılabilir. Türk Kızılay'ı tarafından Filistin'e şuana kadar 220 tonluk 500 bin TL değerinde 11 bin gıda kolisi bir öncü afet haberleşme aracı 11 TIR ile Gazze'ye sevk edilmiştir. Gönderilen yardımlarla 55 bin kişinin bir aylık gıda ihtiyacı karşılanması hedeflenmektedir. Ama bunun ilerisi de var. Bizim ileriki günlerde ki ihtiyaçlarını da düşünmemiz lazım. Kızılay olarak yardım elini uzatan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

İha
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2009 Çarşamba 19:20:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yunus ates IP: 78.182.138.xxx Tarih : 17.01.2009 13:28:55

yardımlasmak ıyı guzelde gecmıste oldugu gıbı toplanan yardımlar turkıyedekı bazı şahısların cebine gırmeden yerıne ulaşır insallah..sömürülen bi halk olmaktan kurtulamadık.....