18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Film Festivali meşalesi yakıldı

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde gerçekleştirilen 9. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali meşalesi Arslanlar Kültür Merkezi'nde Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin tarafından yakıldı.


Safranbolu Festival Komitesi Başkanlığınca düzenlenen " Safranbolu 9. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali'nin birinci gününün son ayağında Arslanlar Kültür Merkezi'nde devam eden etkinliklere Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Karabük Valisi Nurullah Çakır, AK Parti Karabük Milletvekilleri Mustafa Ünal ve Cumhur Ünal, Safranbolu Belediye Başkanı Nihat Cebeci, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, yabancı davetliler ile çok sayıda vatandaş katıldı. Safranbolu halk oyunları gösteri ile başlayan etkinlikler protokol konuşmaları ile devam etti.


Etkinlikte bir konuşma yapan Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Safranbolu'nun artık Türkiye'nin değil Dünyanın en iyi korunan bir kenti. Safranbolu her geçen gün modern ve çağdaş bir kent olmanın yanında kültürel özelliklerinde yıllardır korunduğu bir kent haline geldi. Safranbolu Belediye Başkanımız Nihat Cebebi, mimar olmasıyla birlikte kentin gelişmesinde modernleşmesinde yoğun bir çaba gösteriyor. Kendilerini bu başarıdan dolayı kutluyorum" dedi. Konuşmaların ardından Bakan Şahin ve beraberindekiler festival meşalesini yaktı.


Etkinlikler kapsamında "Asya Rüzgarı 21" Japon grubu tarafından kimono defilesi sunuldu. Türk Bayrakları altında Japonlar tarafından sunulan defile Bakan Şahin ve vatandaşlar tarafından bol bol alkış aldı. Arslanlar Kültür Merkezi'ndeki festival etkinliğinin sonunda Yunanistan ve Tataristan ekiplerinin gösterileri yer aldı. Safranbolu Belediye Başkanı Nihat Cebeci Yunan ekibi ile sahnede sirtaki oynadı.

İha
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2008 Cumartesi 09:16:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?