18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Fırıncılara sert gönderme

BELEDİYE BAŞKANINDAN  EKMEK FİYATI AÇIKLAMASI

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, son günlerde ekmek fiyatlarının değişken olmasından dolayı, "Ben Karabük halkına Halk ekmeği 40 kuruştan sattıracağım. 33 fırının menfaati değil, Karabük halkının menfaati beni ilgilendiriyor" dedi.

Belediye Başkan Rafet Vergili, gazetecilere yaptığı açıklamada, ekmek fiyatlarının oda tarafından belirlendiğini, belediyenin ise sadece halk ekmeğin fiyatını belirleyebileceğini söyledi.

Karabük halkına halk ekmeği 40 kuruştan sattıracağım, 33 fırının menfaati değil, Karabük halkının menfaati beni ilgilendiriyor diyen Başkan Vergili, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Karabük'te göreve geldiğimden bu yana ekmek fiyatları konusunda devamlı bir dalgalanma var. 300 gram ekmek 75 kuruş ve halk ekmeğin de fiyatı bunun yüzde 20 daha düşüğü olarak belirlenmiş. Biz ekmek fiyatlarını sabitlemeleri yönünde fikrimizi belirtiyoruz. Bunun dışında bir yaptırım uygulama hakkımız yok. Esnaf odasının müdahil olması gerekiyor, ama olmadı ve olmak da istemiyor. 33 fırın var. İki yıldır bir sorun yaşanıyor ama oda bize iki yıldır bu konuda gelmedi bile. Biz de kendimizce hukuk kurallarını çalıştıracağız. 33 fırın bir tarafa Karabük halkı bir tarafa. Biz halkın çıkarları doğrultusunda gerekli kararımızı aldık.Ayrıca bu fiyatlarla esnaf odası oynuyor. Bir odanın, aynı kişi 18 yıldır başkanlığını yapıyorsa bunun da bir anlamı vardır. Biz halk ekmeğini 40 kuruşa sattıracağız. Diğer ekmeğin fiyatı beni ilgilendirmiyor. Biz 30 kişinin değil 100 bin kişinin menfaatini koruyacağız."

Halk ekmek büfelerinin sayısının da artırıldığını söyleyen başkan Vergili Beşbinevler'e dört, 100. yıl mahallesine bir tane daha büfe ilave edildiğini açıklayarak, "İhtiyaç halinde büfe ilavesi yapacağız. Talep olursa her mahalleye de ek yaparız. Ayrıca Esnaf odası denetimlerini iyi yapsa haksız rekabeti de ortadan kaldırırdı. Ucuz ekmek satanlar ya işçisinin parasını vermiyor, ya sigortasını kirasını vermiyor ya da vergisini yatırmıyor. Bunu biliyoruz. 50 kuruşa emek satan ve günde 2 bin 500 ekmek satan bir fırın mutlaka yukarıda bahsettiğim şeylerden birini yapmıyordur. Karabük'te üç bin ekmeğin üzerinde üretim yapan fırın yok. Esnaf odasının gerekli denetimleri yapması gerekiyor" ifadesinde bulundu.

Başkan Rafet Vergili, konuşmasında Esnaf odalarına ve fırıncılara da sert göndermeler yaparken, "Gerekirse ekmeği ihaleyle alırım, gerekirse il dışından ekmek getirtirim. İki yıldır bu konuda sıkıntı yaşıyoruz ve biz fırıncıların samimiyetine güvendiğimiz için bu sıkıntıyı yaşadık" diye belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2011 Cuma 17:52:04
Güncelleme :25 Mart 2011 Cuma 18:43:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?