18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Fırınlarda Ramazan denetimi

Karabük İl Tarım Müdürlüğü ekipleri tarafından her ay yapılan rutin fırın denetimleri Ramazan ayı nedeniyle hız kazandı.

Beşbinevler Mahallesi başta olmak üzere, değişik mahallelere giderek denetim yapan Tarım Müdürlüğü elemanları, genellikle hijyen kurallarına uyulması konusunda fırın sahiplerine uyarılarda bulundu.

Gıda Kontrolörleri Ramazan Erakman, Fatoş Şahin ve Cihan Ateş'in yaptığı denetimlere Karabük İl Tarım Müdürü Muhsin Temel de katıldı. Temel, "Fırınlarda yaptığımız denetimlerde genel itibariyle hijyenik ve fiziki şartların uygun olup olmadığına, sağlıklı üretim yapılıp yapılmadığına baktık. Bazı fırınlara hijyenik şartlar konusunda çok hassas olunması gerektiğini, daha iyi temizlik ve diğer üretimle ilgili standartları yakalamaları gerektiği konusunda uyarılarımızı yaptık. Vatandaşlarımızın Ramazan ayında sağlıklı ekmek yemeleri ve ağırlıklı olarak da tüketimi yapılan pidenin daha uygun şartlarda tüketiciye ulaştırılması konusunda işletme sahiplerine ve bizzat imalattan sorumlu kişilere gerekli tedbirleri almaları konusunda ikazlarımızı yaptık. Bu denetimler sürekli devam edecek" dedi.

Denetimler sırasında kurallara uymayanlara cezai işlem uyguladıklarının altını çizen Temel, "5179 sayılı Gıda Yasası gereği bizim yaptırımlarımız içerisinde bizzat yazılı olarak ikaz ve uyarı mahiyetindeki tedbirlerimizin yanında özellikle belirli standartları yakalayamayan ve halkın sağlığı ile oynayacak duruma gelen işletmelere kesinlikle idari para cezalarını uyguluyoruz ve bunu uygulamaktan da hiçbir zaman çekinmeyeceğiz. Çünkü halkın sağlığı herşeyden önemli" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2007 Perşembe 18:28:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?