22
Mayıs
2024
Çarşamba
KARABÜK

Gazeteciler doyasıya eğlendi

10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle, Karabük'te dün akşam düzenlenen etkinlikte, ilde görev yapan yerel ve ulusal basının temsilcileri biraraya gelerek, gönüllerince eğlendi. 

Karabüklü gazeteciler tarafından Büyük Kulüp'te dün akşam düzenlenen etkinliğe, Vali Can Direkçi, Karabük Belediye Başkanı Hüseyin Erer başta olmak üzere çok sayıda basın mensubu ile davetliler katıldı. Gecenin açılış konuşmasını yapan Karabük Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Karaarslan, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle düzenlediğimiz bu gecede, gazeteci arkadaşlarımızı biraraya getirmeyi amaçladık. Yıl içinde iki önemli günümüz var. Biri 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, diğeri de Basından Sansürün kaldırılışının Yıldönümü olan 24 Temmuz Basın Bayramı. Karabük Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu olarak bu iki günde de etkinlikler düzenlemeye çalışıyoruz. Amacımız birlik ve beraberliğin sürdürülmesi, dayanışmanın, güç birliğinin devam ettirilmesidir. Gazetecilik kutsal ve onurlu bir meslektir. Gazeteciliğin güzel yanı olduğu gibi tabi ki çileli, zor yanı da vardır. Mesele zoru yenmektir. Karabük Basını da zor şartlar altında çalışmaktadır. Fakat hiçbir zaman onurlu mesleğe leke getirmeyecek hassasiyetle çalışmaktadır. Tarafsız değiliz, Karabük'ten yana tarafız" dedi. 

Daha sonra söz alan Vali Can Direkçi ise, "Gerçekten 10 Ocak'tan buyana, Karabük'te çalışan emekçi kardeşlerimizin sorunlarını birlikte değerlendirmeye, kamuoyuna birlikte aktarmaya ve onlara destek olmaya çalışırken, onların ne kadar gerekli olduğunu, demokrasi için, Karabük için, ülkemiz için çok güzel çabalar içerisinde olduklarına tanıklık ediyoruz. Ben bundan önceki meslek hayatımda da bu tür etkinliklerle sık sık karşı karşıya kaldım, ama bu derece içeriği dolu bir etkinlikle ilk defa buluşuyorum. 

O açıdan Karabük'te bu anlamda da farklı bir ortam yaratıldığını görmekten mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Hepimiz tarafız. Hepimiz ülkemizin geleceği adına, hepimiz Karabük'ün geleceği adına, Milletimizin refah ve mutluluğu adına yapılabilecek güzel şeylerin hep arkasındayız. Sizlerin de bir kamu hizmeti icra eden kurum ve kişiler olarak, önemli işler yaptığınızı bir kez daha vurgulamak istiyorum. İyi ki varsınız. Sizler olmasaydınız herhalde bizler doğru çizgide yürümekte biraz zorluklar çekerdik. Bizim kamuoyu ile olan iletişimimizi çok olumlu anlamda sağlamaya gayret ediyorsunuz. Hedeflerimiz hep yüksek biliyorsunuz. Bu hedefe sizlerle birlikte ulaşacağımızı çok iyi biliyoruz. Sizlerin bize olan katkılarınız bundan sonra da en iyi şekilde devam edecek. Buna yürekten inanıyoruz. Bizler de hem sizlerin, hem de Gazeteciler Cemiyetimizin Karabük'te çok daha güzel yerlere gelmesi için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye devam edeceğiz" diye konuştu. 

Yapılan konuşmaların ardından Karabük'lü Şair Tahsin Şentürk tarafından sunulan Şiir Dinletisi geceye renk kattı. Şiir Dinletisinin ardından Vali Can Direkçi ve Belediye Başkanı Hüseyin Erer ile basın mensupları hep birlikte oynadılar.
iha
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2007 Pazartesi 15:58:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?