18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Gazilerden nostalji sergisi

CUMHURİYET'İN 86. YIL DÖNÜMÜ KUTLAMALARI

Cumhuriyet'in kuruluşunun 86. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde Karabük Muharip Gaziler Derneği tarafından nostalji sergisi düzenlendi.

Karabük Vali Yardımcısı Baha Başçelik ve Karabük İl Jandarma Komutanı Albay Ufuk Nayır ile Gaziler'in katıldığı serginin açılış törenin Dernek Başkanı Sabehattin Çorbacı, son günlerde yaşananlardan dolayı yanan yüreklerin delindiğini söyledi.

Muharip Gaziler Derneği Başkanı Sebahattin Çorbacı konuşmasında, Türkiye muharip gaziler derneği olarak gerçekten bugün ağlama derecesinde olduklarını da ifade ederek, " Türkiye'ye Türk milletine, gazilere ve şehitlere yapılanları görüyoruz. İnanıyorum ki, Türk milleti buna karşılık verecektik. Burada resimlerde gördüğümüz başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm gazilerimiz Kore'de, Kıbrıs'ta, Dumlupınar'da olduğu gibi burada mevcut. Türk milleti olarak içimizdeki yüreğimiz yanıktı ve daha fazla yanarak şuanda yanan yüreğimiz delindi. Oradan akan kan bizim şehitlerimizin kemiklerine kadar indi. Bunu Türk Milleti iyi bilsin" dedi.

Vali Yardımcısı Baha Başçelik ise konuşmasında, "Bu sene sivil toplum kuruluşları ile halkımızla birlikte geniş katılımlı Cumhuriyet Bayramı kutlamak istiyoruz. Bu çerçevede Gaziler Derneğimiz etkinliklerde yer alarak geçmişten bugüne resim sergisi açtılar. Şehit ve Gazilerimiz bizim baş tacımızdır. Bu bayram Devletimizin bayramıdır herkes destek vermelidir" diye kaydetti.

Daha sonra Vali Yardımcısı ve İl Jandarma Komutanı Gazilerle birlikte sergisinin kurdelesini keserek açılışı gerçekleştirdi.

Nostalji sergisi hafta sonuna kadar ziyaretçilere açık kalacağı bildirildi.

CUMHURİYET'İN 86. YIL DÖNÜMÜ KUTLAMALARI
CUMHURİYET'İN 86. YIL DÖNÜMÜ KUTLAMALARI
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2009 Salı 14:24:02
Güncelleme :27 Ekim 2009 Salı 18:30:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?