22
Mayıs
2024
Çarşamba
KARABÜK

Genç meşcerelere bakım

GENÇ MEŞCERELERE BAKIM YAPILIYOR

Karabük'ün Yenice İlçesi Orman İşletme Müdürlüğü amenajman planında eta verilmemiş sıklık çağındaki meşcerelere 2010 yılında bakım çalışmalarına başlandı.

Yenice Orman İşletme Müdürlüğü Çitdere Orman İşletme Şefliğinde 17 ve 18 nolu bölmelerde sıklık bakım çalışmalarına başladı.

Orman İşlet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Amenajman planında eta verilmemiş meşcere tiplerinde yapılan sıklık bakımın, geleceğin değer ağacını bugünden belirlemek, onu kolayca tanınır ve bulunur duruma getirmek, bu ağaçlara serbest yaşama alanı sağlamak, ışık ve hava ihtiyaçlarını sağlamak, karışımın söz konusu olduğu meşcerelerde ise meşcere karışımını işletme amacına uygun olarak düzenlemek ve meşcere perdesinin bakımını yapmaktır" denildi.

Açıklamada ayrıca, uygulama esnasında öncelikle hasta, yaralı, cılız, ölmüş ve ölmekte olanları çıkarıldığı, daha sonra bütün kaba büyüyen fena şekilli (yamuk, çatallı, çalılaşmış) fertler ile namzet istikbal ağaçlarına baskı yapan fertler ve meşcere kuruluşuna katılımı arzu edilmeyen ağaç türlerine ait fertler sıklıktan çıkarılır. Bütün bu işlemler yapılırken ağaç türlerinin biyolojileri ve ekolojik istekleri göz önünde bulundurulmalı, kayın ve meşe gibi geniş yapraklı türlerde ara ve alt tabaka muhafaza edilmesini gerektiği önemi de kaydedildi.

GENÇ MEŞCERELERE BAKIM YAPILIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2010 Pazartesi 15:11:04
Güncelleme :18 Ocak 2010 Pazartesi 15:17:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?