18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Gerçeği aratmayan tatbikat

Karabük'te, dün gerçekleştirilen gerçeği aratmayan tatbikat heyecana yol açtı.

Karabük Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Rehine Kurtarma Operasyonu' tatbikatı gerçeğini aratmadı. Tatbikatta senaryo gereği onkoloji hastanesinde yatan çocuğunun masraflarını karşılamak için kent merkezinde kuyumcu dükkanını soyan bir kişi araçla kaçmaya başladı. Karabük çıkışında trafik ekipleri tarafından kesilen yoldan kaçamayacağını anlayan şahıs bu sefer arabadan inerek kaçmaya başladı.

Soyguncu rolünü oynayan eli silahlı ve kar maskeli polis yolun karşısına koşarak geçmeye çalışırken az daha kamyon altında kalıyordu. Kamyonun altında kalmaktan kıl payı kurtarılan soyguncu bir otobüsü silah zoruyla kaçırdı. Bu arada tatbikattan habersiz otobüs bekleyenler kar maskeli ve eli silahlı bir şahsın polisler tarafından kovalandığını görünce gerçek sanıp sağa sola kaçışmaya başladı.

Senaryo gereği içerisinde 20 yolcu tarafından kaçırılan otobüs daha sonra Bölge Trafik önünde yolu kesilerek boş araziye çekildi. Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Güler tarafından megafonla ikna edilmeye çalışılan soyguncu karşısında ikna çabaları sonuç vermeyince devreye Karabük Emniyet Müdürlüğü Özel Tim ekipleri ve panzerler girdi. Rehine dolu otobüse yaklaşarak büyük bir ustalıkla terörist etkisiz hale getirildi. Müdür Yardımcısı Güler polisleri tokalaşarak kutladı.

Tatbikatı yılda bir iki kere yapmaları gerektiğini söyleyen Karabük Emniyet Müdürü Hulusi Çelik, "Her operasyonda olduğu gibi bu tür uygulamalarda hem kendimizi geliştirmek, hem de ufak tefek aksaklıklar varsa onu görmek. Bugünde gerçek bir operasyon gibi başarıyla sonuçlandı" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2008 Çarşamba 00:13:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?