18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Gerekirse zorla bayrak astıracağız

Karabük Valisi Can Direkçi, bu yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın daha coşkulu bir şekilde kutlanması için, hazırlıklara başlanmasını istedi.

Kutlama komitesi oluşturulması amacıyla Vali Can Direkçi başkanlığında valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Yamcısı Mustafa Tapsız, Garnizon Konumutanı Jandarma Albay İbrahim Gürpınar, Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Burhanettin Arslan, Karabük Belediye Başkanı Hüseyin Erer, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Akyüz, İl Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman, Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdülkadir Çetin, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nevzat Türkkan katıldı.

29 Ekim'in halkın bayramı olduğunu söyleyen Vali Direkçi, "Her yeri Türk Bayraklarıyla donatacağız. Buna zorunluluk var. Gerekirse zorla herkesin bayrak asmasını sağlayacağız. Cumhuriyet Bayramı heyecanı, coşkusu mahallelerde, sokaklarda hissedilmeli. İstiyorum ki, stadyuma gelemeyen insanlarımız Cumhuriyet Bayramını mahallede, kendi sokağında kutlasın. Milletlerin hayatında önemli dönüm noktaları vardır. Bu dönüm noktasının mutlaka o milletin her ferdi tarafından çok iyi bilinmesi, özümsenmesi, yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması gerekir. Cumhuriyetimizin kuruluşu da Türk milleti için en önemli dönüm noktalarından biri olduğuna göre, bizim de Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını buna göre kutlamamız gerekir" dedi.

Karabük'te son birkaç yıldır gerçekleştirilen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının birbirinin tekrarı olduğunu söyleyen Direkçi, "Genelde programların birbiri ile çakıştığını görüyorum. Bu sene biraz daha farklı bir formatla bu bayramın kutlanması grekiyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin en büyük bayramında buna uygun heyecanı yaşatmamız lazım. Bizi biz yapan değerlerimiz var. Bu bu değerleri kaybettiğimizde yıkılmaya mahkum oluruz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2007 Salı 17:31:18
Güncelleme :25 Eylül 2007 Salı 17:38:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
faik özkan IP: 88.254.226.xxx Tarih : 28.09.2007 23:18:48

sayın valim yolunuz açık olsun gerçekten almış oldugunuz maaşın kat katı hak ediyorsunuz .niceleri var ki oturdugu yerden kalkmadan sizin 2 katınız maaş alıyor Allah mahcup etmesin gönlümüz hep sizinle