18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Hacı adayları Kabe maketini tavaf etti

HACI ADAYLARINA TEMSİLİ TATBİKAT YAPTIRILDI

Hacca gidecek vatandaşlara Karabük İmam Hatip Lisesi bahçesinde temsili kabe maketi etrafında tavaf tatbikatı yaptırıldı.

Tatbikata kafile başkanı olarak hacı adayları ile kutsal topraklara gidecek olan İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu ve Kastamonu İl Müftüsü Fuat Altuntaş katıldı.

Tatbikatta hacı adaylarına gidiş ve dönüşle ilgili bilgilerin yanı sıra kutsal topraklardaki yapılacak olan ziyaretler, ziyaretlerde okunacak olan dualar hakkında geniş bilgi verildi.

İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu, hacı adaylarına Beytullah'ta nasıl tavaf yapılacağı, Sefa ve Merve tepeleri arasında nasıl say yapılacağı konusunda hacı adaylarının bilgilendirildiğini belirterek, " Bu yıl ilk kez böyle bir tatbikat gerçekleştirildi. İmam Hatip lisesi önünde yapılan tatbikatta hacı adaylarına Beytullah'ı nasıl tavaf edecekleri, Sefa ve Merve tepeleri arasında nasıl say yapacakları, say için nasıl niyet edileceği. Say'da nasıl dua edileceği anlatıldı. Bunun yanında beşeri ilişkilerin nasıl düzenleneceği, hacda karşılaşılacak sorunlar hakkında geniş bilgilendirme yapıldı" dedi.

İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu, ayrıca bu yıl din görevlileri ile birlikte 314 hacı adayının kutsal topraklara gideceğini, ilk kafilenin 26 Ekim'de uğurlanacağını söyledi. Kolukısaoğlu hacı adaylarının menenjit ve girip aşılarının da yapıldığını, domuz gribi aşılarının Karabük'te yapılmaması durumunda Anakara'da havaalanında yapılacağını da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2009 Çarşamba 16:47:04
Güncelleme :21 Ekim 2009 Çarşamba 19:06:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?