18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Haddehaneler doğalgaza geçiyor

HADDEHANELER DOĞALGAZA GEÇİYOR

Karabük'te hava kirliğine neden olan haddelerin doğal gaza geçmesi konusunda devreye giren Karabük Ticaret ve Sanayi Odası, bu konuda başarı sağlarken, Ticaret ve Sanayi Odasında Haddeciler ile Kargaz arasında Doğal gaz kullanımı ile ilgili protokol imzalandı.

Protokol imza törenine Belediye Başkanı Rafet Vergili, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Pehlivan Baylan, Kargaz Genel Müdürü Kasım Kahraman ve Haddelerin temsilcileri katıldılar.

Protokol imzası öncesi konuşan TSO Başkanı Pehlivan Baylan, Karabük'ün tarihi bir gün yaşadığını belirterek, "Hava kirliliğinde önemli rolü olan haddelerin, bu sorunu nasıl çözeriz konusunu değerlendirdik ve Kargaz'a doğal gaz kullanımı konusunda müracaat ettik. Doğal gazın gelmesinde üstün gayret gösteren Belediye Başkanı Rafet Vergili'ye teşekkür ediyorum. 2010 yılında gelecekken, Başkan Vergili'nin gayretleri ile doğal gaz 2009 yılında Karabük'e geldi. Doğal gaz geldikten sonra Haddeler ile Kargaz arasında anlaşma sağlanamadı. Bizden bu arada devreye girdik. Enerji Piyasası kurulu ile yapılan görüşmeler sonrasında Kargaz ile Haddecileri bir araya getirdik. Bugünde protokol imzalayacağız.haddelerin doğal gaza geçmesiyle birlikte daha çalışabilir bir hale geleceğiz. Rekabet etme seviyesine geleceğiz" dedi

Ardından söz alan Kargaz Genel Müdürü Kasım Kahraman ise, doğalgazın artık, dünyada tercih edilen bir yakıt olduğunu, ülkemizde doğal gazın 2004 yılında 6 şehirde kullanılırken, bugün 50'nin üzerinde şehirde doğal gaz kullanıldığını söyledi.

Karabük'te de 50 kilometrelik bir şebeke tesis ettiklerini de belirten Kahraman, bunun Karabük bazında bir şehir için ciddi bir rakam olduğunu ifade ederek, "Belen Köy, Aydınlık evlerden vatandaş toplu olarak abone olmaya geldi. İnsanların doğalgazın kullanımını, kolaylığını konforunu gördükçe tercihlerini doğalgazdan yana kullanarak, abone olacaklarını" kaydetti.

Belediye Başkanı Rafet Vergili ise, TSO'nun sanayiciler ile Kargaz'ı bir araya getirerek uzlaşmayı sağladığını, doğalgaz kullanımı ile birlikte rekabet gücünün daha da artacağını belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmalarından ardında TSO ile Kargaz arasında protokol imzalandı.

HADDEHANELER DOĞALGAZA GEÇİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2010 Pazartesi 19:17:01
Güncelleme :18 Ocak 2010 Pazartesi 19:34:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?