18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Hal binası için yer aranıyor

Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Nurettin Tümen, verilen sözlere rağmen Karabük Belediyesi Hal Binası için yer arayışlarının sürdüğünü söyledi.

Mevcut Hal Binası’nın Karabük-Zonguldak Karayolu istimlak alanında bulunması nedeniyle yıkılmasının gündemde olduğunu belirten Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Tümen, "Hal binası oldukça önemli. Sadece 34 hal esnafını değil, yüzlerce pazarcı esnafını, manavları ve köylerimizdeki üreticileri de yakından ilgilendiriyor. Esnaf Odaları Birliği olarak buna kayıtsız kalmamız mümkün değil. Sorunu bir an önce çözüme kavuşturmak için Karabük Belediyesi ve tüm esnaflarımızla birlikte yol haritası belirleyerek, birlikte hareket edeceğiz" dedi.

Hal esnafının sıkıntılı olduğunu belirten Sebzeciler, Balıkçılar ve Kasaplar Odası Başkanı Yaşar Kaplan ise Karabük Belediyesi’nin kendilerine verdiği yeni hal binası sözünü tutmasını isteyerek, "Eğer belediye bize yeni bir gösterirse sorun kısa sürede çözülür. Önce Yeşil Mahalle’de, ardından Öğlebeli Mahallesi’nde, daha sonra Karabük-Kastamonu yol ayrımındaki Balıklarkayası mevkiinde yer gösterildi. Ancak bunlardan hiçbiri olmadı. Şimdi ise Karabük-Ankara Karayolu üzerindeki Hamzalar mevkiinde yer gösterileceği söyleniyor. Karabük Belediye Başkanı Hüseyin Erer’in yeni Hal Binası için verdiği sözleri bir an önce yerine getirmesini istiyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Mart 2005 Salı 15:35:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?