18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Halk Eğitim Merkezi'nde toplantı

Karabük'te tarım ve hayvancılığı geliştirme çalışmaları kapsamında toplantı yapıldı. 

Vali Yardımcısı Mustafa Tapsız, Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, üretimin en temel alanının tarım ve hayvancılık olduğunu, gıda ürünlerinin de bu sektörlere dayandığını söyledi. 

Kentin yüzde 70'inin orman, 20'sinin de tarım alanı olduğuna dikkati çeken Tapsız, "Tarım alanımızı gerektiği gibi kullanamıyoruz. Bu konuda projeler üreterek çiftçileri yönlendiriyoruz" dedi. 

İl Tarım Müdürü Muhsin Temel ise, "İleriye dönük Karabük'te tarım ve hayvancılığı nasıl geliştirebiliriz, bu yönde ne yapabiliriz düşüncesidir. Yöremizde yüzde 20 tarımsal alan bulunuyor. Ancak köylerimizden şehre kaçış olması ve özellikle genç nüfusumuzu tutamamamız tarım ve hayvancılık sektöründe geriye gidişi ortaya çıkarıyor. Oysa ki bizim ülke olarak tarım ve hayvancılığa çok daha ağırlık vererek, çevremizi doyuran bir ülke konumuna geçmemiz gerekiyor" diye belirtti. 

İl Tarım Müdürlüğü tarafından halk eğitim merkezinde yapılan toplantıya, İlçe Kaymakamları, İl Tarım Müdürü Muhsin Temel, İlçe Tarım Müdürleri, Tarım Müdürlüğü çalışanları ile bazı demokratik kitle örgüt temsilcileri de katıldı.

.
Yayın Tarihi : 28 Mart 2008 Cuma 14:30:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?