18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Halk Eğitim'den köylere kurs

Karabük Halk Eğitim Müdürü Burhanettin Arslan, mahalle ve köylerde 42 kurs açtıklarını ve bu kurslarda 2 bin 400 kişinin kurs gördüğünü söyledi


Karabük Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Arslan, yıl sonunda kursiyer sayısının 4 binin üzerine çıkacağını, kurslara müracaatların devam ettiğini ve halen daha çeşitli dallarda kursların açılması için çalışma yaptıklarını belirtti. Amaçlarının, Karabük merkezde okuma-yazma bilmeyenin kalmamasını sağlamak olduğunu belirten Arslan, "Özellikle okuma-yazma kurslarının üzerinde titizlikle duruyoruz.

Okuma-yazma bilmeyen kalmasın diye gerek Cumhurbaşkanımızın başlattığı "Türkiye Okuyor Kampanyası" gerek Başbakanımızın eşinin başlattığı "Anne-Kız Okula" kampanyası dahilinde tüm mahallelerde alan taramalarını ve kursiyer tespitlerini yaptık. Şu anda okuma-yazma kurslarımız birinci ve ikinci kademe olarak mahallelerde devam etmektedir. Amacımız yıl sonuna kadar Karabük merkezde okuma-yazma bilmeyenin kalmamasını sağlamak. Var ise de artık ben istemiyorum, bundan sonra bana lazım olmaz diyen çok yaşlı insanlarımız oluyor. Diğerlerini ne yapıp edip, okuma-yazma kurslarına almaya çalışıyoruz" dedi.


Burhanettin Arslan ayrıca, rutin olarak merkez binada ve mahallelerde başlatılan makine nakışı, giyim, el sanatları gibi buna benzer kursların açıldığını da belirterek, "Bunların içinde istihdama yönelik olduğu için kalorifer ateşçiliği kursuna müthiş bir rağbet var. 43 kişiye belge verdik. Tekrar yeniden bir kurs başlattık ve şu anda 45 kişi daha kalorifer ateşçiliği kursuna devam etmektedir. Halk Eğitim Merkezi olarak amacımız yalnız kalorifer ateşçiliği değil, önümüzdeki sene büyük bir ihtimalle doğal gaz geleceği için doğal gaz kurslarını da en yakın zamanda başlatacağız.

Ancak müdürlük olarak öğretim görevlisi yönünden sıkıntı çekiyoruz. Makine Mühendisleri Odası ile Endüstri Meslek Lisesindeki bu bölümle ilgili öğretmenlerle irtibat kurduk. İnşallah yakında bu kursu da başlatmış olacağız. Yine Bilgisayar Kurslarımız hızlı bir şekilde devam etmekte, sabah, öğle, akşam ve hafta sonu bilgisayar kursumuz şu anda devam etmektedir. Yabancı dil kursumuz var o da bu hafta başladı, devam edecek. Halk Oyunları kursu çeşitli okullarla işbirliği halinde mahallelerde devam etmektedir" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2008 Salı 19:09:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?