18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Hasan Doğan Spor Kompleksi açıldı

Kardemir Karabükspor Kulübü tarafından yaptırılan Hasan Doğan Spor Kompleksi'nin açılışını Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu yaptı.

Kardemir Karabükspor tarafından 4 bin metrekare alan üzerine inşa edilen, içerisinde halı saha, kafeterya ve oyun salonlarının bulunduğu Hasan Doğan Spor Kompleksi düzenlenen törenle hizmete girdi.

Açılış törenine Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, AK Parti Karabük Milletvekilleri Mustafa Ünal ve Cumhur Ünal, Karabük Valisi Nurullah Çakır, Karabük Belediye Başkanı Hüseyin Erer, Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Salim Uslu, Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı ve Kardemir Karabükspor Kulüp Başkanı Feridun Tankut ile Hasan Doğan'ın eşi, oğlu, Ramsey Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Gür ve çok sayıda davetli katıldı. Törende Hasan Doğan ile ilgili anıların anlatıldığı sırada eşi duydu dolu anlar yaşayarak, gözyaşlarına hakim olamadı.

Törende protokol üyelerinin konuşmalarının ardından Hasan Doğan'ın oğlu Selim Doğan kısa bir konuşma yaptı. Bakan Başesgioğlu ise, törende yaptığı konuşmada, sözlerine 'Sahalarda şiddet görmek istemiyoruz' cümlesiyle başladı. Sporun centilmenlik olduğunun unutulmaması gerektiğini ifade eden Bakan Başesgioğlu, "Futbol yöneticiliği, kulüp başkanlığı çok zordur. Yöneticilerinizi üzmeyin. Karabükspor taraftarı olarak takımınızı destekleyin, tutun. Sporun centilmenlik olduğunu asla unutmayın. Sahalarımızda şiddet görmek istemiyoruz. Maçın 90. dakika olduğunu unutmayın. Yenilginin dünyanın sonu olmadığını bilin. Spor centilmenlik demektir. Futbolda kaybetmek de var, kazanmak da var. Kurumsallaşmış, müesseseleşmiş böyle tesisleri bulunan, bu şekilde genç yıldızlar yetiştirecek altyapıları kurmak şampiyonluktan daha önemlidir. Onun için sabırlı olun. Sahalar, statlar anarşi yeri olmasın. Kardeşliğin, fair play'in olduğu yerler olmalı. Sahalarda sportmenliğe aykırı davranış görmek istemiyoruz. Hepimiz bu
memleketin insanıyız. Çağdaş ülkelerde olduğu gibi takımımızı teşvik edelim, alkışlayalım. Ama takımlarımız yenildiği zaman üzülmeyelim. Centilmenlik ve barışçı olmalıyız. Yönetimi, sporcuları ve teknik adamları üzmeyin, onları destekleyin" dedi.

Bakan Başesgioğlu, 26 Kasım'da spor şurası yapacaklarını da hatırlatarak, "Çocuklarımız yarışma içerisinde. Öğrencilerin okul müfredatları yüklü. 26 Kasım'da yapacağımız Spor Şurası'nda eğitim spor ilişkisini çok dikkatli bir şekilde ele alacağız. Bu kısır döngüyü mutlaka değiştireceğiz. Başarılı sporcularımızın yabancı ülkelerde olduğu gibi burs sisteminde üniversitelere gitmesine yardımcı olacağız. Bunu yaparak 70 milyon nüfusu olan ülkemizde daha çok başarılı sporcuları yetiştirmiş olacağız. Burada eğitim gören çocuklarımızın spor yapmalarına yönelik çalışmalar için uğraşacağız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kardemir Karabükspor Kulüp Başkanı Hikmet Ferudun Tankut tarafından Bakan Basesgioğlu'na üzerinde isminin yazılı olduğu Karabükspor forması hediye edildi. Ardından Hasan Doğan'ın eşi ve diğer protokol üyeleri ile birlikte tesisin açılışını yapan Bakan Basesgioğlu, halı sahada penaltı atışı yaptı.

Bakan Başesgioğlu, tesislerde yaptığı incelemenin ardından Kardemir Karabükspor Metin Türker Ek Tesisleri'ni de hizmete açarak, Kardemir Karabükspor-Kasımpaşa maçını izlemek üzere stada geçti.

iha
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2008 Pazar 16:41:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?