18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Hastanade yangın paniği

Karabük Beşbinevler Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde gece yarısı meydana gelen yangın, büyük paniğe neden oldu. Kazan dairesinde başlayan yangın nedeniyle hastane koridorlarına dolan duman, hava vakumlama hortumları ile çekilmeye çalışıldı.


Edinilen bilgiye göre saat 00.00 sıralarından Beşbinevler Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin kazan dairesinde, su borusunun patlaması sonucu elektrik kabloluları şase yaptı. Bu nedenle başlayan yangın, elektrik kablolarının patlamasına neden oldu. Elektriklerin kesilmesinin ardından jeneratörlerin devreye girmemesi üzerine hastalar panik yaşadı.

Fueloil ile çalışan kazan dairesinde çıkan yangın, faciaya dönüşmeden Karabük Belediyesi İtfaiyesi ekipleri tarafından söndürülürken, hastanenin koridorları yoğun duman altında kaldı. 100 yataklı hastanede 30 hastanın kaldığı belirtilirken, yoğun bakımda kalan bir hastaya manuel cihazlarla müdahale edildiği ve hayati tehlikesinin olmadığı bildirildi.


Yangın sonrası hastaneye gelen Başhekim Yüksel Kurban, yangının kazan dairesinde bulunan bir su borusunun patlaması sonucu elektrik kabloların şase yapmasından dolayı ortaya çıktığını kaydederek, "Şuan çok önemli bir sorunumuz yok. Kazan dairesinde kabloların yanmasından dolayı jeneratörler hemen devreye girmemiş. Hastanede 2 jeneratör bulunuyor. Kısa sürede zaten jeneratör devreye girdi. Şuan yoğun bakımdaki hastalarımız da ve kliniklerdeki hastalarımız da iyi durumda. Herhangi bir sıkıntı yok. Sadece kazan dairesinin dış kısmında oksijen tüpleri bulunuyor, yangının çıktığı yerde ise kimyasal maddeler var" dedi.
Yangınla ilgili olarak geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı.

iha
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2007 Cumartesi 02:45:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?