23
Mayıs
2024
Perşembe
KARABÜK

Hastane inşaatı başladı

HASTANE İNŞAATI BAŞLADI

Karabük Şirinevler Mahallesi'nde yapılan 300 yataklı Devlet Hastanesi ihalesini alan Çakır İnşaat, çalışmalara hızlı başladı.

Karabük'te geçtiğimiz hafta daha şantiyelerini yeni kurmaya başlayan 300 yataklı Devlet Hastanesi ihalesini alan Çakır inşaat hafriyat çalışmalarına başladı. İlk olarak Şirinevler Devlet Hastanesi ile İmam Hatip Lisesi alanında bulunan yeşil alanda ilk kazmayı vuran firma, binanın ilk üç katının ineceği 15 metre derinliğindeki alanı da oluşturmuş durumda. Bir taraftan hafriyat çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdüren firma hastanede poliklinik hizmetlerinin verileceği alanda sürdürülen inşaat çalışmalarına ve taşınma işlemlerine ise destek veriyor. Şirinevler Devlet Hastanesi yataklı bölümünün altında oluşturulacak olan yeni poliklinikler için yemekhanede bölümünde yıkım ve tamirat işlemleri devam ederken, buradaki 350 bin TL'lik maliyeti Çakır inşaatının karşıladığı belirtildi. Türkiye'nin 5 büyük hastanesi arasında yer alacak olan yeni hastane de 103 çift yataklı, 85 tek yataklı, 6 suit oda bulunuyor. Hastanede sağlık hizmetlerinin aksamaması için ve hastaların inşaat çalışmalarından etkilenmemesi için hastane binası ile inşaat alanı arası dev bir platformla kapatılacak. Yine hastaneye yaya girişi ve araç girişi ise iki noktadan verilecek. Hastaneye İmam Hatip Lisesi arkasından yol açılarak buradan araç girişine izin verilecek

TOKİ tarafından yapılan ve 900 günde bitirilerek teslim edecek hastane inşaatı şimdilik hızlı başlarken firma yetkilisi arzularının belirtilen günden önce hastaneyi teslim etmek olduğunu söyledi.

Hastane inşaat alanında dün Milletvekili Mehmet Ceylan, İl Sağlık Müdürü Korkut Eren incelemelerde bulunarak firma yetkilisinden ve Hastane Başhekimi Murat Acat'tan bilgi aldılar.

HASTANE İNŞAATI BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2010 Salı 18:58:00
Güncelleme :29 Eylül 2010 Çarşamba 15:33:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?