22
Mayıs
2024
Çarşamba
KARABÜK

Havamız temizleniyor

Karabük Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Ali Tunç, Karabük’ün hava ölçüm sonuçlarının geçen yıla göre daha iyi olduğunu söyledi.

Karabük Çevre ve şehircilik İl Müdürü Mehmet Ali Tunç, KARDEMİR’in kendi sahasına iki adet istasyon kurduğunu ve verilerin internet sitesinden yayınlanacağını söyledi.

Hedeflerinin çok daha temiz havaya kavuşmak olduğunu belirten tunç, “Hava ölçüm cihazımız Orman İşletme Müdürlüğü’nün bahçesindeydi siz Bakanlıkla yaptığımız görüşmelerin ardından adliye binasının arka kısmına yerleştirdik ve ölçümleri üç aya yakındır bu bölgede yapılıyor. Ölçümlerimizin sonuçları geçen yıla göre çok daha iyi. Şuana kadar alınan veriler hava kalitesinin daha da iyiye gideceği yönde. Biz o hedefle devam edeceğiz. Takip ettiğimiz zaman bazı sıçramaların olduğu gözlenebilir. Bu sıçramalarda özellikle yeni meydan düzenlemesinde inşaat çalışmaları çerçevesinde kamyonların gidip gelmelerinde meydana gelen tozumalardan olabilir. Biz çalışma saatlerine baktığımız zaman o gibi görünüyor. Hedefimiz çok daha temiz havaya kavuşmak. KARDEMİR iki istasyon kurdu. Şuanda orada belli denemeler yapılıyor. Deneme aşamaları bittikten sonra internet üzerinden veriler yayınlanacak. Orada ölçülen değerleri göreceğiz. Karabük’ün tümünde tüm tesislerde denetimler devam ediyor. KARDEMİR curuf sahasında gördüğümüz kadarıyla çalışmalar yapılıyor. Yeşillendirmeler yapılacak, toz dumanın önüne geçmek için sahada betonlama yapılıyor. Kendileri de bu doğrultuda her türlü önlemleri alıyorlar. Haddanelerimizin tümünde doğalgaza geçişler oldu. Doğalgaza geçişlerinden dolayı onlarda dışarı salınım yapmıyorlar” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2012 Perşembe 18:54:43
Güncelleme :19 Eylül 2012 Çarşamba 09:12:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?