18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

'Hayatı paylaşmada engel yok'

Karabük Valisi Can Direkçi, 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayarak, "Kimse gelecekte hangi nedenle olursa olsun engelli bir duruma düşebileceğini asla aklından çıkarmamalı. Yarın yürüyemeyeceğini, koşamayacağını, duyamayacağını, hissedemeyeceğini asla unutmamalıdır" dedi.

Vali Direkçi, engellilere acımanın onların sorunlarını çözmeyeceğini belirterek acımak yerine onlara destek verilmesi gerektiğini söyledi. Vali Direkçi mesajında, "Engellilik, ya doğuştan ya da herhangi bir kaza veya uzun süren bir hastalığın sonrasında oluşmaktadır. Kişilerin engelli olmaları hiçbir zaman bir kusur bir eksiklik olarak görülmemelidir. Derecesi ne olursa olsun insan onuruna yaraşır bir hayat sürmek tüm engelli vatandaşlarımızın en doğal hakkıdır" diye konuştu.

Engellilere acımanın onların sorunlarını çözmeyeceğini anlatan Direkçi, mesajında şu ifadeleri kullandı: "Aksine böyle davranmak, sorunların daha fazla hissedilmesine yol açar. Onun için bu vatandaşlarımız ailemizin bir bireyi olarak görülmeli ve sorunlarına kendi sorunlarımız gibi sahip çıkılmalıdır. Bu sorunların çözümünde herkes gerekli katkıyı ve desteği vermelidir. Kamu kurum ve kuruluşlarının yanında sivil toplum kuruluşları ve toplumdaki her birey azami duyarlılık göstermeli, herkes ortak bir çaba içinde olmalıdır. Engelli vatandaşlarımızın geleceklerine güvenle bakabilmeleri için kendilerine bir takım imkanlar sağlanmalı, onların toplumumuzun bir parçası olduğu göz önünde bulundurularak hareket edilmelidir. Engelli bireylerin kendi kendine yeterli olmalarını sağlayacak önlem alınmalı, üreterek kendilerine ve ailelerine destek sağlayabilmeleri için yeteneklerine göre bir iş temin edilmelidir."

Toplumda engelli olarak bilinen bazı vatandaşların yaptıklarıyla birçok engeli aştığını anlatan Direkçi, mesajına şöyle devam etti: "Hemen her alanda ve her meslekte engelli bir vatandaşımızı görmek mümkün. Yaşama sıkı sıkıya bağlılıklarından ve üstün çabalarından dolayı pek çok alanda ve konuda başarılar elde etmekte ve kendilerini kabul ettirebilmektedirler. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de sporun her branşında engelli sporcularımız yetişmekte, birçok gencimiz milli formamızı giyerek kazanmış olduğu başarısının haklı sevincini ve gururunu yaşayabilmektedir. Unutulmamalıdır ki; hayatı paylaşmada engel yoktur. Sevgi engellisi olunmadığı sürece sorunlar çözümsüz değildir. Her vatandaşımızı engellilere sahip çıkmaya ve onların toplumla kaynaşmasına yardımcı olmaya davet ediyorum."

iha
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2007 Pazartesi 11:16:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?