18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Hayvan pazarı denetlendi

Yaklaşan kurban Bayramı nedeniyle İl Tarım Müdürü Muhsin Temel ve Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Erdal Kaya, hayvan pazarında kurbanlıkları denetlediler.


Denetlemeler sonrası kısa bir değerlendirme yapan İl Tarım Müdürü Muhsin Temel, sıkı kontrol altında tutulan hayvan pazarının sağlıklı ve hijyen koşullara getirilmiş oludğunu gördüklerini söyledi. Temel, şu edğerlendirmede bulundu:
"Yaklaşan kurban bayramı nedeniyle kurban satış yerlerinde gerekli tedbirlerin alınıp alınmadığını, vatandaşlarımızın getirdikleri kurbanlıklarının Veteriner Sağlık Raporlarını alıp almadıklarını, aşılarının yapılıp yapılmadığını ve belgelerinin bulunup bulunmadığı konusunda denetimlerimiz devam ediyor.

Bu denetimlerimiz sadece il merkezinde değil ilçelerimizdeki hayvan pazarlarında da veterinerler tarafından sürdürülmektedir. Kurban bayramı ile birlikte yoğun bir hayvan hareketliliği yaşanmaktadır. Bu sebeple bazı hastalıkların yayılma riski çok yoğundur. Bunları önlemek amacıyla da hayvanların tüm aşılarını kontrol ediyoruz. Bu konudaki denetimlerimiz kurban bayramı süresincede devam edecektir. Vatandaşlarımızın karşılaştıkları problemlerde hiç çekinmeden Tarım İl ve İlçe Müdürlüklerine, Belediye Zabıtasına ve Güvenlik Güçlerine bildirebilirler. Kurban Bayramı nedeniyle kurbanlıkların kesim yerleri ile ilgili de gerekli tedbirler alındı. Bizim çabalarımız, tüm vatandaşlarımızın kurban bayramlarını sağlıklı ve huzur ortamında geçirmeleridir " dedi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2007 Pazartesi 01:45:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?