18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Hayvanat bahçesi kasımda açılıyor

Karabük Belediye Başkanı Hüseyin Erer, Yenişehir mevkiinde bulunan Kent Ormanına yapılacak olan hayvanat bahçesinde incelemelerde bulundu.
Belediye Başkanı Hüseyin Erer, Karabük Orman İşletme Müdürlüğünden 5 yıllığına kiraladıkları Kent Orman' da gerekli izinleri aldıktan sonra Hayvanat Bahçesi projesi için çalışmalara başladıklarını söyleyerek, hayvanat bahçesinin Kasım ayında hizmete gireceğini kaydetti.


Keçiören Belediyesi tarafından yapılan hayvanat Bahçesinin birebir örneğini Karabük'e inşa ettiklerini anlatan Başkan Erer, Karabüklülerinin çocuklarını alıp gezdirebilecekleri bir mekanı Karabük'e kazandırmak için çalışıyoruz. Buraya özel önem veriyoruz. Bu yüzden harcama yapıyoruz. Amacımız, para kazanmak değil. Karabüklüleri hoş bir mekan kazandırmaktır. Hayvanat Bahçesinde, Midilli, Tavus Kuşu, Kanguru, Karaca, Koyun, Keçi, Tavşan, Güvercin gibi vahşi doğanın vazgeçilmez hayvanlarının olacağını söyledi.


Belediye Başkanı Hüseyin Erer, daha sonra gözetleme kulelerine çıkarak, orada yapacakları çalışmalar ile ilgili olarakta bilgiler verdi. Orman İşletme Müdürlüğü tarafından gözetleme kulesi olarak yapılan yerde küçük değişiklikler yaptıklarını belirten Belediye Başkanı Hüseyin Erer, gözetleme kulesinin yanına bir bina yaptıklarını ve bu binayı cafeterya olarak düşündüklerini, cafeterya ile hayvanat bahçesi arasına tren hattı koyacaklarını kaydetti.

İha
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2008 Pazartesi 16:55:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?