18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Her okula kardeş kurum

Karabük Valisi Can Direkçi tarafından başlatılan "Kardeş Kurum ve Okul Projesi"ne start verildi. 

Valilik toplantı salonunda düzenlen törende konuşan Vali Can Direkçi, başlattıkları projenin amacının eğitimin kalitesini yükseltmek, dinamik ortamı güçlendirerek, eğitim alanında işbirliğini geliştirerek bütün kesimlerin eğitime olan ilgisini arttırarak, öğrencilerin daha güzel bir meslek sahibi olmasını sağlamak olduğunu söyledi. Direkçi, "Karabük ilindeki tüm okullarımızın birer kardeş kurumunun olmasını sağlayacağız. Bu kurumlar arasında kamu kurumları olduğu gibi, sivil toplum kuruluşlarımız, özel sektör kurumları yer alabilecek. Çok süratle ilçeler ve köyler dahil olmak üzere tüm okullarımızı önümüzdeki 15 günlük süre içerisinde bu 'kardeş okul-kardeş kurum' projesi içine dahil etmiş olacağız. Bunu sadece sözle başlatmayacağız, bir protokol yapılacak. Okul ve kurum arasında protokol hükümlerini gözeteceğiz. İmkanları, sahip olduğumuz dinamizmi, güzellikleri paylaşarak eğitimde başarıyı yakalamaya çalışacağız" dedi. 

Karabük'te çok ileri düzeyde bir eğitim alt yapısı olduğunu da belirten Vali Direkçi, "Bu alt yapıyı geliştirmek ve sürekli kılmak, bizim ana hedefimizdir. Bu doğrultuda yerel bir takım mekanizmalar ve projeler uygulamaya sokacağız. Bunları önümüzdeki günlerde kamuoyuna teker teker açıklayacağız" diye konuştu. 

Vali Direkçi, daha sonra işlemleri tamamlanan Defterdarlık ile Demir Çelik 50. Yıl İlköğretim Okulu arasındaki protokolü imzaladı.
Karabük Valisi Can Direkçi, projeye katılan okul ve kuruluşların eşleştirilmesi ile ilgili de bilgi vererek, "Demir Çelik 50. Yıl İlköğretim Okulu İl Defterdarlığı ile, Şehit Nurettin Seki İlköğretim Okulu İl Jandarma Alay Komutanlığı ile, Sağlık Meslek Lisesi İl Sağlık Müdürlüğü ile, Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi Karabük Belediye Başkanlığı ile, Mustafa Yazıcı Lisesi-Kıymet ve Mustafa Yazıcı Anadolu Lisesi Diler Holding ile, Demir Çelik Lisesi Kardemir Anonim Şirketi ile, Vakıfbank Zübeyde Hanım Lisesi Vakıflar Bankası Karabük Şubesi ile, Anayasa İlköğretim Okulu Karabük Orman İşletme Müdürlüğü ile, Karabük Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi-Cumayanı İlköğretim Okulu İl Müftülüğü ile, Mesleki Eğitim Merkezi Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı ile, Şehit Nafiz Topsakal İlköğretim Okulu Emniyet Müdürlüğü ile, Çelik-İş İlköğretim Okulu-Yaşama Sevinci İlköğretim Okulu Çelik-İş Sendikası Karabük Şubesi ile, Endüstri Meslek Lisesi-Tek Lise ve Anadolu Meslek Lisesi de Karabük Teknik Eğitim Fakültesi ile eşleştirildi. Bu eşleştirme devam edecek ve 15 gün içinde protokolleri imzalanarak yürürlüğe sokulmuş olacak" ifadelerini kullandı.
iha
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2006 Cuma 03:44:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?