18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Hizmet için ayağa gideriz

2014 VİZYONU TOPLANTISI

Belediye Başkanı Rafet Vergili 2014 vizyonu kapsamında Yeşil mahalledeki yeni Belediye binasında bilgilendirme toplantısı yaptı. Toplantıda 2014 vizyonu kapsamında yapılacaklar, bu kapsamda başlanılan projeler, ve ilk altı ay içinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Verilen sözlerin bir bir yerine getirildiğini belirten Vergili, Beşbinevler cumhuriyet mahallesi ve 75. yıl mahallerinde yapılan parkların İstanbul Anadolu yakasında bir örneğinin olmadığını ifade etti.

Pazar yerleri düzenlemeleri hakkında da bilgi veren Vergili, Çarşamba pazarı ve Cuma pazarında Pazar yeri düzenlemelerinin yapıldığını ve bittiğini, bununla birlikte pazar yerlerinde tek tip kıyafete geçilmesi içinde çalışmalar yapıldığını söyledi.

"MEZARLIKLARDAN 60 KAMYON ÇÖP ATILDI"

Mezarlıklarda ramazan bayramı öncesi yapılan çalışmalar kapsamında 60 kamyon çöp atıldığını ifade eden Vergili, bu çöpler arasında bira kutuları, içki şişlerinin de olduğunu belirterek, Beşbinevler mezarlığında da düzenleme çalışmalarının devam ettiğini ve Beşbinevler mezarlığına bir mescit ve şadırvan yapılarak inşaatının devam ettiğini kaydetti. Mali disiplin çalışmaları kapsamında 2007 yılından bu yana içerde ikramiye alacakları bulunan işçilere 396 bin 488 lira 80 kuruş ödeme yapıldığını da kaydeden Vergili, önümüzdeki yıl işçinin hiçbir alacağının kalmayacağını söyledi. Vergili yine mali disiplin uygulaması kapsamında İller bankasına 2 milyon 44 bin 98 kuruş borç ödemesi yaptıklarını belirtti. Belediye her yerde dağınık hizmet veriyorlar şeklindeki söylemlere de cevap veren Başkan Rafet Vergili, şunları söyledi:

"Belediye ile ilgili tüm işlemleri vatandaşlar PTT yanındaki Öğretmenevine bulunan veznelerimizden yaptırabilirler. Taburda sadece şantiyeler mevcut ve şantiyelerin birim amirleri orada, Buralarda da vatandaşın işi olmuyor. Bizin işimiz vatandaşa hizmet. Gerekirse bende dahil olmak üzere birim amirlerimiz vatandaşın hizmet için yanına gider."

KARMET KAMULAŞTIRMASINDA SIKINTI VAR

KARMET'in Karabük için önemli olduğunu vurgulayan ve 500 kişiye istihdam sağlayacağını belirten Vergili, birilerinin kamulaştırma bedelleri ilgili yanlış telaffuzlarda bulunması nedeni ile kamulaştırma bedellerinde artış gözlendiğini, bu nedenle arsa sahiplerinin mahkemeye başvurduklarını söyledi. Vergili, Karmet'i sadece istihdam değil, yapacağı üretimle birlikte 22 haddehanenin randımanlı şekilde çalışmasını sağlayacağını belirtti. Toplantının sonu soru cevap şeklinde gelişti. Karabük Çevre Derneği Başkanı Bünyamin Coşkun'un Yenişehir bölgesinin imara açılması ile ilgili " Yenişehir bölgesi sit alanı, burası imara açılacak. Eğer anıtlar yüksek kurulu buraya imara açılması için onay vermezse, 100 evler projesi sekteye uğrar mı? şeklindeki soruya Başkan Vergili, "Ne alakası var. Bizim Kardemir'le böyle bir anlaşmamız yok. Projeyi kesinlikle sekteye uğrayacak bir anlaşma yapılmadı. Nerden çıktı bunlar. Kent meydanı olmayan vilayet olmaz. Burası 100 trilyonluk yer. Tabii ki Kardemir'in istekleri olacak. Yenişehir neden kentsel sit alanı oldu önce bu sorgulansın. Yenişehir bugün Safranbolu ile bir tutulmak isteniyor. Bugün Karabük'ün en eski yapıları DDY lojmanlarıdır. Peki dün 200 evler beton yığınına dönerken nerdeydiniz? Yada OSB dağın başına yapılırken niye duyarlı davranmadınız?" dedi.

İçkili yerlere ruhsat verilmesiyle ilgili de merkezi hükümetin sorumlu olduğunu belirten Vergili " Bu yerlere merkezi hükümet izin veriyor. Merkezi hükümet konuyla ilgili bir federasyon görevlendirmiş. Bu federasyona gidip ruhsat alan kimse istediği yere içki satan büfe yazabiliyor" dedi.

Öğrenci evleri ile ilgili de konuşan vergili bu yönde bir basın mensubunun sorusuna " Biz Kredi yurtlar kurumuna vermek istiyoruz. Talep çok var. Başkasına 20 trilyona vermektense 12 trilyona Kredi Yurtlar kurumuna veririz. Öncelikli olarak biz Kredi Yurtlar kurumuna vermek istiyoruz. Ama engelleyenler olabilir" diye ifade etti.

2014 VİZYONU TOPLANTISI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2009 Pazartesi 22:51:04
Güncelleme :20 Ekim 2009 Salı 02:00:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?