18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Hüseyin Tanrıverdi Karabük'te

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Demokratik Toplu Partisi'ne (DTP) gönderme yaparak, "Demokrasi dışı argümanlarla kimse ülkede sonuç almaya çalışmasın" dedi.


Karabük'e gelen AK Parti Genel Başkan Yardımıcısı, Yerel Yönetimler Genel Başkanı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Karabük Belediye Başkanı Hüseyin Erer'i makamında ziyaret ederek brifing aldı.

Belediye başkanının brifingi sonrası bir açıklama yapan Tanrıverdi, "Önümüzde bir seçim tarihi var. Bu seçimde Karabüklüler elbette bu hizmetlere teşekkür edeceklerdir, takdir edeceklerdir. İnanıyorum ki geçtiğimiz 2004 yerel ve 2007 genel seçimlerinde aldığımız oydan daha yüksek bir oyla AK Parti'li bir
belediye başkanını tekrar iş başına getireceklerdir. Biz 'Durmak Yok, Yola Devam' sloganıyla 2007 seçimlerinde çalıştık. Şimdi yerel seçimler için 'Durmak Yok, Hız Kesmeden Yola Devam' diyoruz" dedi.


Doğu Anadolu'da DTP'nin AK Parti'ye belediye başkanlıklarını kaptıracağı, bu yüzden eylemleri bu yönde yaptığı iddialarıyla ilgili, "Şunu çok açık bir şekilde ifade ediyoruz ki, Türkiye'de demokratik bir sistem vardır. Türkiye'nin işleyen bir parlamentosu vardır. Türkiye'de demokrasinin yerleşmesi ve kökleşmesi adına faaliyet gösteren siyasi partilerimiz vardır. Bu yörelerde faaliyet gösteren siyasi partilerimiz de 'demokratik ilkeler ve düşünceler çerçevesinde hareket edeceklerdir' diye düşünüyorum.


Hiçbir zaman, hiçbir şekilde demokrasi dışı eylemlerle, argümanlarla, demokrasi, demokratik işlevler engellenemez. Bu noktada başarı elde etmek isteyen varsa aldanır. Terörle seçimlerde sonuç almak isteyenler varsa aldanırlar. Bu, demokratik bir yarıştır; demokratik ilkeler içerisinde sürdürülürse başarılı olunur ve sağlıklı bir sonuç alınır. O açıdan hiç kimse demokrasi dışı argümanlar üreterek yerel seçimlerde başarı kazanmak arzusunda olmasın" diye konuştu.


DTP milletvekillerinin son zamanlarda 'Sayın Öcalan' ifadesini kullanmalarıyla ilgili ise Tanrıverdi, "Demokrasi dışı eylemlerle zemin hazırlamak için onlar bunları kullanabilirler. Bunu halkımız, ülkemizin ilgili, yetkili kurumları, birimleri yakından takip etmektedir. Bu noktada herkes üstüne düşeni elbette yapacaktır. Biz Türkiye'de demokrasiyi konuşmak durumundayız. Elbette bu halden toplum olarak ve birey olarak şikayetçiyiz.Yani gelişen veya daha doğrusu meydana gelen terör olaylarından hepimiz şikayetçiyiz. Ama bu halden şikayetçi olurken, sorunun çözümünü de o halde aramıyoruz. Ne bu halden memnunuz, ne 'o halden'i istiyoruz. AK Parti'liler olarak Türkiye'de demokratik sistemi yerleştirmek, kökleştirmek, genişletmek arzusundayız. Bu konuda halkımızın beklentisi de böyledir. Dolayısıyla biz demokratik ilkelerle bu ülkenin idare edilmesi düşüncesindeyiz" ifadelerini kaydetti.


2009 yerel seçimleri için belediye başkanlarında aranacak kriterler konusuna değinen Tanrıverdi, kreterlerin ileri günlerde yapılacak olan Merkez Karar Yürütme Kurulu toplantısında netleşeceğini ifade etti.


Konuşmaların ardından Karabük Belediye Başkanı Hüseyin Erer tarafından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi'ye bir vazo hediye edildi. Brifing sonrası Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, beraberinde AK Parti yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Ali Küçük Aydın ve Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok ile üniversite öğrenci evlerinin açılışına geçti.
Hasan Yılmaz konseri ile başlayan Türkiye'nin ilk ve tek üniversite öğrenci evlerinin açılışına, AK Parti Karabük Milletvekili Cumhur Ünal, Karabük Valisi Nurullah Çakır, Karabük Belediye Başkanı Hüseyin Erer, TOKİ Başkan Yardımcısı Mehmet Murat, Kardemir Genel Müdürü Osman Kılavuz, Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Ferudun Tankut ile çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı.


Hasan Yılmaz'ın yaklaşık 1 saat süren konserinin ardından Karabük Belediyesi ve TOKİ işbirliğinde yapılan ve 23 bin metrekarelik bir alanda 4 blok, 672 oda, 2 sosyal tesis, 1 cami, 2 açık küçük spor alanı ve 1 açık büyük spor alanından oluşan öğrenci evlerinin açılışı gerçekleştirildi.

İha
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2008 Salı 19:40:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ufuk ayvacı IP: 85.99.173.xxx Tarih : 5.11.2008 22:42:40

sayın genel başkan yardımcım sizi kastamonu yada bekliyoruz.ak parti ilçe başkanı ihsangazi / kastamonu