18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

İhaleye girmek isteyince dövdüler

İHALEYE GİRMEK İSTEYİNCE ÇİVİLİ SOPALARLA DÖVDÜLER

Karabük'te yolcu servis işletmeciliği yapan Aydın Gündüz, servis ihalesine girmek isteyince kimliği belirsiz kişilerce çivili sopalarla dövüldü. Aydın Gündüz ve şoförünün çivili sopalarla dövülme anı güvenlik kameraları görüntüleriyle gün yüzüne çıktı.

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde öğrenci ve personel taşımacılığı yapan Aydın Gündüz, kendisine çivili sopalarla saldıranların Karabük'te çete oluşturduklarını iddia etti.

Gündüz, kendisine saldıranları tanımadıklarını ancak azmettirenleri savcılığa bildirdiğini söyleyerek, "İhaleye açılan özürlü öğrenci taşıma ihalesine girmek istedik. Bunun üzerine yanıma gelen iki kişi tarafından ihaleye girmemem istendi. Benim ihaleye girmemden dolayı bir arabadan günlük 157 liraya aldıkları işi 52 ile 58 kırım

yaparak karşı taraf kazandı. Eğer ben ihaleye girmemiş olsaydım, yıllarca sürdürdükleri yüksek rayiç bedel ile hizmet alımı devam edecekti. Bunun ardından Safranbolu devlet hastanesi diyaliz hastalarını taşıma ihalesine gireceğimi söylemem üzerine yine tehdit edildim."

Safranbolu Emniyet Müdürlüğüne dilekçe vererek ihale günü koruma istediğini anlatan Gündüz, şunları söyledi: "İhaleyi kazandıktan sonra beni darp ederek dövdüler. Bundan sonra yine bir ihaleye daha girdik. Tüm bunları hazmedemeyenler tarafından 26 Aralık 2009 günü akşam kendilerini tanımadığım kişilerce Atatürk Bulvarı üzerinde çivili sopalarla arkamızdan saldırdılar. Bunları yaptıranlar ve azmedenlerin isimleri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundum. Adalete güveniyorum. Kendi araçlarını ihaleye

sokarak yüksek rayiç fiyatlarla ihaleleri kazanıyorlardı. İhaleye girmeye çalışanları döverek tehdit ederek hep kışkırttılar. Ben direnerek girdiğim ihaleler sonrası çivili sopalarla resmen öldürmeye kastettiler. Benimle birlikte şoförümü de dövdüler. Şoförümün kafasına 19 dikiş atıldı."

Olayla ilgili Karabük Cumhuriyet Savcılığınca soruşturma başlatıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2010 Çarşamba 16:51:00
Güncelleme :3 Şubat 2010 Çarşamba 16:56:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?