21
Mayıs
2024
Salı
KARABÜK

İl Meclisi ilk toplantısını yaptı

Meclis üyeleri ilk olarak Yenişehir  Atatürk Anıtına çelenk sunarak saygı duruşunda bulundular, ardından da İlk toplantılarını yaparak 1 Başkan, 2 Başkan Yardımcısı, 2 Katip Üyeliği, 2 Yedek Katip Üyeliği ile İl Encümen üyeliği seçimini yaptılar.


Başkanlık divanı oluşmadığı için en yaşlı meclis üyesi olan Mehmet Oğuz Başkanlığı'nda toplanan İl Genel Meclisi, katipliklerini yaşları küçük olan il genel meclis üyeleri Seyfettin Dikmen ve Musa Şerefli yaptı.


Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun, "Yeni İl Genel Meclisi üyelerimiz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da 2014 yılına kadar Karabük için hayırlı hizmetler yapacağına gönülden inanıyorum. Seçilen tüm meclis üyesi arkadaşlarımı tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum" dedi.


Daha sonra konuşma yapan İl Genel Meclisi en yaşlı üyesi Mehmet Oğuz ise, "Seçilen tüm meclis üyesi arkadaşlarımızı kutluyorum. Hepinize 5 yıllık süre içerisindeki çalışmalarda üstün başarılar diliyorum. İnanıyorum ki bu meclis en doğru, en adil olanı ülkemiz için Karabük'ümüz için en yakışır şekilde en doğru şekilde yapacağından hiç kuşku duymuyorum. Kaynakların kullanılması, yasalara uygunluk açısından yapılacağına yürekten inanıyorum" diye ifade etti.


Yapılan konuşmaların ardından İl Genel Meclisi Başkanının seçilmesine geçildi. 2007-2009 yılında İl Genel Meclisi Başkanlığı yapan ve yeniden Safranbolu'dan Ak Parti İl Genel Meclisi üyesi seçilen Hüsnü Özcan İl Genel Meclisi Başkanlığı için aday gösterildi. Kapalı olarak yapılan seçim sonrasında Hüsnü Özcan 16 İl Genel Meclisi üyesinin tamamının oyunu olarak İl Genel Meclisi Başkanlığına seçildi.
Birinci Başkan Vekilliğine Seyfettin Dikmen, ikinci Başkan Vekilliğine Musa Şerefli seçildi. Asıl Katip Üyeliklerine Ergün Özgün, Muharrem Öter, yedeklere de Ahmet Koç ve Ahmet Sözen seçildiler. Encümen Üyeleri ise Hasan Yıldırım, Muharrem Öter, Mehmet Ören, İsmail Alpaslan ve Musa Şerefli isimlerinden oluştu. İl Genel Meclisi, hafta boyunca yapacağı toplantılarda diğer komisyonların seçimi yapılacağı bildirildi.
Karabük'ün yeni İl Genel Meclisinde AK Parti 13, MHP 2, CHP 1 sandalye sahibi olmuştu.

İha
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2009 Perşembe 06:54:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?