22
Mayıs
2024
Çarşamba
KARABÜK

İlahiyat Fakültesi protokolü

KARABÜK ÜNİVERSİTESİNDEN İLAHİYAT FAKÜLTESİ PROTOKOLÜ

Karabük Üniversitesi ile Karabük Üniversitesi İlahiyat Fakültesi yaptırma ve Yaşatma Derneği ile İlahiyat Fakültesi inşaatı protokolü imzalandı.

Karabük Üniversitesi Kampüs alanında Rektörlüğün yer göstermesi ile Dernek tarafından 10 bin metrekareden az olmamak üzere kapalı alana sahip İlahiyat Fakültesi binasının yapılması kararı alındığı bildirildi. Alınan karar doğrultusunda Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal ile Karabük Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Cünük arasında İlahiyat Fakültesi inşaatı protokolü imzalandı. İmza törenine Dernek Başkan Mustafa Cünük'ün yanısıra dernek üyeleri de katıldı.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal imza töreninde yaptığı konuşmasında, Batı Karadeniz Bölgesi'nde mevcut olmayan İlahiyat fakültesinin üniversitelerinde kurulacak olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "İlahiyat Fakültesinin eğitiminin yapılacağı binanın yapılmasını sağlayan Karabük Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Yaptırma ve Yaşatma Derneğinin başta Başkanı Mustafa Cünük olmak üzere dernek üyelerine şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Karabük Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Cünük ise, Karabük Üniversitesi İlahiyat Fakültesinin geleneksel Türk İslam Mimarisine uygun bir şekilde iki yıl içerisinde yapılmasını taahhüt ettiklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2010 Cumartesi 17:15:02
Güncelleme :14 Ağustos 2010 Cumartesi 21:17:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?