18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

İmar Planı toplantısı yapıldı

Karabük'ün Safranbolu ilçe Belediyesi tarafından ABAD proje firmasına yaptırılan İmar Planı ilk toplantısı Safranbolu Kent Tarihi Müzesi toplantı salonunda yapıldı. 

Toplantıya Karabük Vali Yardımcısı ve Safranbolu Kaymakam Vekili Cemal Hüznü Kansız, Safranbolu Belediye Başkanı Nihat Cebeci, Safranbolu ilk Koruma İmar Planı Müellifi Prof. Dr. Sayın İsmet Okyay, Yüksek Mimar Yavuz İnce, Gazi Üniversitesi Mimarlık Bölümü Dekanı Prof. Dr Can Hersek, mimarlar, oda başkanları ve turizmciler katıldı. 

Safranbolu Belediye Başkanı Nihat Cebeci, Safranbolu'un dünya mirasında birinci sırada yer aldığını belirterek, bunun kolay başarılmadığını kaydetti. Cebeci, "Bu toplantı bir yasa gereği dahi olsa buradaki katılımcıların görüşleri ve katkıları göz önünde bulundurlacaktır. Oluşacak beyin fırtınası sonucunda gelecek kuşaklara aktarılmada başaracağımıza inanıyorum" dedi. 

Prof. Dr. Sayın İsmet Okyay, "Safranbolu ilk koruma imar planını hazırlayalı uzun zaman olmuş ve bu zaman zarfı içinde Safranbolu'yu hep izledim takip ettim atalarımızın kurduğu bu şehirler çok önemli. Şimdi bu yapıları bulamıyoruz, yapamıyoruz. Atalarımız bize bu şehirleri emanet etmişler, bizde bunları akılcı bir şekilde korumalıyız, evrensel nitelikli bir şehri korurken plan hazırlarken evrensel bir plan hazırlamamız lazım. Yeni yapılacak plan geleceğe yönelik yeni esaslar içermeli. Safranbolu'da yapılan doğrular yanlışlar vardır ben bunlara değinmek istemiyorum yeni yapılan imar revizyonuna katkıda bulunacak bilgilerimi önermek için burada bulunuyorum. Ben Safranbolu için elimden gelen yardımı yapmaya hazırım yeni imar planını revize edecek arkadaşlarıma yanlarında olduğumu istedikleri zaman yardım edebileceğimi belirtmek istiyorum" dedi. 

Karabük Vali Yardımcısı ve Safranbolu Kaymakam Vekili Cemal Hüsnü Kansız ise, ilk koruma yıllarından bu yana Safranbolu'ya katkıda bulunanlara teşekkür ederek, "Birisi bir taş koyar ondan sonra gelenlerde üzerine başka taşlar koyarak devam ederler. Safranboluluk anlayışı hepimizin, bunu paylaşıyoruz ve Safranbolululuk bir ayrıcalıktır" diye konuştu. 

Toplantı daha sonra Koruma İmar Planı hazırlayacak ABAD firması sunumu ile devam etti ve sunum sonunda katılımcıların görüşlerine yer verildi.

.
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2008 Salı 14:56:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
veli durmaz IP: 88.252.136.xxx Tarih : 22.04.2008 22:13:58

KÜLTÜR BAKANLIĞI KORUMA AMAÇLI İMAR PLANI TEKNİK ŞARTNAMESİNİ İÇERMEYEN KANUNSUZ BİR İHALE İLE ABAD PLANLAMAYA İHALE EDİLEN İŞLE SAFRANBOLUNUN GELENEKSEL KONUT DOKUSU VE ETKİLEME GEÇİŞ ALANI OLARAK BELİRLENE BÖLGENİN İSE BELEDİYE MECLİS KARARI BULUNMAKSIZIN PLANIN YAPILACAĞINDAN BAHSEDİLEBİLİYORSA GERÇEKTEN BEYİN FIRTINASI SONUCU BAZILARININ CEPLERİ DOLACAKTIR DEMEKTİR. UMARIM BU BEYİN FIRTINASI AKLA ZARAR GELMEZ. ALENİ YOLSUZLUKLARINIZI İZLİYORUZ VE GÖREVLİLERİN GÖREVLERİNİ YAPMALARINI UMUYORUZ. T.C DEVLETİNİN SAVCILARI NE YAPIYOR ALLAH AŞKINA BELLİ BÖLGELERDE KAT NİZAMINI DÜŞÜRÜP KENDİ SATIN ALDIKLARI ARAZİLERDE KAT NİZAMINI ARTIRIP RANTI PAYLAŞACAK ARKADAŞALARA DİYORUM Kİ YAPIN İYİ OLUYOR. HER AN KELEPÇEYE DAHA DA YAKINSINIZ.