18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

İmeceyle parke taşı döşeniyor

İMECE USULÜ PARKE TAŞI DÖŞENİYOR

Karabük'ün Yenice ilçesine bağlı Şirinköyde köylüler dayanışma içinde imece usulü ile kendi yollarını kendileri yapıyor.

Yenice ilçesine bağlı Şirinköy sakinleri, imece usulü kendi yollarını kendileri yapıyorlar. Şirinköy Muhtarı Yakup Bostancı, köyde devlet ve millet işbirliği ile hep birlikte hareket ederek mahallelerin sorunlarının giderildiğini söyledi.

Köy halkının desteği ve çalışması ile bozuk olan köy merkezi ve mahallerin yollarının beton ve parke ile yenilediklerini kaydeden Bostancı, "Köyümüzde mahalleler arasında örnek birlik berberlik dayanışması var. Şu anda yaklaşık 3 bin metrekarelik yolda kilitli parke döşeme çalışmalarına başladık. Şu ana kadar 2 bin 500 metrekaresini tamamladık. Parke taşı, parke taşı döşeme ustası, kum ve çimento gibi malzemelerimiz devlet tarafından karşılanıyor. İşçiliğini ise köy halkımız yapıyor. Bize her zaman destek veren İlçe Kaymakamı Tarkan Kesin ve İl Genel Meclis üyelerimiz Ergün Özgün ve Mehmet Ören'e AK Parti Yenice İlçe Başkanı Aycan Telli'ye, Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı'ya, Yortan Belediye Başkanı Yılmaz Tiryaki'ye ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2011 Perşembe 15:07:04
Güncelleme :17 Şubat 2011 Perşembe 18:26:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?