22
Mayıs
2024
Çarşamba
KARABÜK

İşadamı hayatını kaybetti

Karabük ve Safranbolu’nun tanınmış simalarından, Türkiye’nin önde gelen turizmcilerinden BAB TUR Yönetim Kurulu Başkanı hayırsever işadamı Ünsal Tülbentçi (72), İstanbul’da vefat etti.

1940 yılında Safranbolu’da doğan Ünsal Tülbentçi, Saint-Benoit Lisesi’nden sonra İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’ni bitirdi. İsviçre’de Institut International De Glion’da Otel Yöneticiliği öğrenimi gördü. Türkiye’ye döndükten sonra çeşitli otel ve turizm işletmelerinde yönetici olarak çalıştı. 1980 yılında kurucu olarak, 1985 yılında da fiilen Ten Tour’a katıldı. BAB TUR’da Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapan Ünsal Tülbentçi, evli ve 2 çocuk babasıydı.

Yaşamının büyük bir kısmını İstanbul’da geçirmesine karşın memleketi olan Safranbolu’yu hiçbir zaman unutamayan Tülbentçi, burada özellikle eğitime yaptığı katkılarla adını ölümsüzleştirdi. Safranbolu’da başta ismini taşıyan Ünsal Tülbentçi İlköğretim Okulu ile ismini altın harflerle gönüllere yazdıran hayırsever işadamı Tülbentçi, yapımı tamamlanan eşinin adını taşıyan Safranbolu Sunal Tülbentçi Öğretmen Eviyle eğitime verdiği önemi gösterdi. Safranbolu’dan kopmayan işadamı Ünsal Tülbentçi, son olarak Karabük ziyaretleri sırasında Vali İzzettin Küçük’e Karabük’e beş yıldızlı bir otel kurma projesini sunmuştu.

Hayırsever işadamı Ünsal Tülbentçi’nin vefatını büyük bir üzüntü ile öğrendiğini ve bunun Karabük ve Türkiye için acı bir kayıp olduğunu söyleyen Vali İzzettin Küçük, “Öncelikle değerli hemşehrimiz, hayırsever işadamı Ünsal Tülbentçi’ye Allah’tan rahmet diliyorum. Başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum. Ünsal Tülbentçi, bölgemizin ve ülkemizin yetiştirdiği en önemli turizmcilerden birisidir. Kendisi iş hayatındaki başarısının yanı sıra yaptığı hayır işleriyle de adından söz ettirmiştir. Özellikle Safranbolu ilçemizde eğitime verdiği katkılar herkesçe bilinmektedir. Kendisi eğitim verdiği katkılardan dolayı 2009 yılında TBMM tarafından Üstün Hizmet Ödülü’ne layık görülmüştü. Böyle büyük bir şahsiyeti kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Ben tekrar kendisine Allah’tan rahmet, kederli ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyorum” dedi.

Tülbentçi’nin cenazesi 31 Ağustos Cuma Günü İstanbul Teşvikiye Camii’nde Cuma namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından defnedilecek.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2012 Perşembe 18:52:20
Güncelleme :30 Ağustos 2012 Perşembe 18:55:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?