18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

İşadamından eğitime yeni yuva

Turizmci işadamı Ünsal Tülbentçi tarafından Safranbolu'da inşa edilen 10 derslikli ilköğretim okulu düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Törene Karabük Valisi Can Direkçi başta olmak üzere Adalet ve Kalkınma Partisi Karabük Milletvekilleri Mehmet Ceylan, Cumhur Ünal, Safranbolu Belediye Başkanı Nihat Cebeci ve Tülbetçi ailesi ile çok sayıda davetli ile öğrenci velileri katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan tören, öğrencilerin folklor gösterisi devam etti. Gösterilerin ardından bir konuşma yapan işadamı Ünsal Tülbentçi öğrencilere seslenerek, "Bu okul öğrencilik süresince sizlerindir. Korumanız, sahip çıkmanız, daha da geliştirerek sizlerden sonra gelecek kardeşlerinize devretmeniz öncelikli idealiniz olmalıdır" dedi.

Törende bir konuşma yapan Karabük Valisi Can Direkçi'de yaptığı konuşmada öğretmenlere seslenerek, öğrencileri şefkat ve hoşgörü çerçevesinde geliştirmelerini ve geleceğe umutla hazırlanmaları gerekli" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Karabük Valisi Can Direkçi hayırsever işadamı Ünsal Tülbentçi'ye katkılarından dolayı plaket takdim ederken, işadamı Tülbentçi'de okulun anahtarlarını Vali Direkçi'ye teslim etti.

Eğitime yüzde yüz kampanyası çerçevesinde yaptırılan 10 derslik bina Vali Can Direkçi, Hayırsever işadımı Ünsal Tülbentçi ve eşi okulun kurdelesini keserek okul 2007-2008 eğitim öğretim yılına açıldı.

iha
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2007 Salı 15:54:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?