18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

İşçi personele ödeme

Karabük Belediyesi İşçi Personeline ikramiye alacaklarından ortalama işçi başına 570 YTL, toplam ise 113 bin YTL ödeme yaptı.


Karabük Belediye Başkanı Hüseyin Erer ellerinden geldikçe işçi personelinin içeride birikmiş olan alacaklarını ödeme gayreti içersinde olduklarını söyledi.


Peygamber Efendimizin "Çalışanınıza alın teri kurumadan emeğinin karşılığını veriniz" hadisi şerifini hatırlatan Başkan Erer, "Karabük Belediyesi olarak elimizden geldiğince uygun davranarak ve insanların hak, hukuk ve adalet çerçevesinde kurumumuz ile çalışanımız arasındaki ilişkiyi düzenlemek adına her fırsat ve imkan dahilinde işçilerimizin içeride birikmiş olan alacaklarını ödeme gayreti içersindeyiz. Bilindiği gibi Eylül ayında maaşlar dahil olmak üzere işçi başına 3 bin 370 YTL ödeme yapmıştık. Ardından yaklaşık bin 400 YTL maaşlarını ödedik. Bugün itibari ile de işçi personelimizin ikramiye alacaklarından olan 113 bin YTL'yi hesaplarına geçtik. Yarın itibari ile de arkadaşlarımız bu parayı alacaklar. İşçi başına 570 YTL daha ödeme yapmış olduk. Yaklaşık 40 günlük bir süre içersinde işçi personelimize kişi başı ortalama 5 bin 800 YTL ödeme yapmış olduk. Arkadaşlarımızın içerideki alacakları hızla azalıyor. Hesaplarımızda bir anormallik olmaz ve Allah nasip ederse arkadaşlarımızın içerideki alacaklarını sıfırlama noktasında gayret gösteriyoruz. Tabii ki bir taraftan da yeni ikramiye ödemeleri de geliyor. Bu nedenle de bizlerde elimizden geldiğince Belediye olarak işçilerimize borçsuz olma çabası içersindeyiz. Aileleri ile güle güle harcamalarını diliyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2008 Pazartesi 17:55:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?