18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

İşçilerin hukuk savaşı devam ediyor

Karabük Belediyesi tarafından geçtiğimiz Aralık ayında iş akitleri feshedilen 11 işçinin Karabük İş Mahkemesi’nde açtıklara davaya devam edildi.

Karabük Belediyesi’nin uyguladığı 4’er aylık anlaşmalı sözleşmeleri imzalamadıkları gerekçesiyle iş akitleri tek taraflı olarak feshedilen 11 işçinin Karabük İş Mahkemesi’ne açtıkları davanın ikinci duruşması bugün görüldü. Duruşmada usulü safha tamamlanmadığı için mahkeme heyeti davayı 17 Mart 2005 tarihine erteledi.

Duruşma çıkışı konuşan Belediye-İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Cahit Korkmaz, 17 Mart tarihine ertelenen davanın karar günü olacağını belirterek, "11 işçimizin iş akdinin feshinin geçersizliği ve işe iade davası, İş Kanunu’nun ilgili hükümleri gereğince 2 ay içinde sonuçlandırılması gerekir. Avukatımızın bugünkü duruşmada vermiş olduğu cevap dilekçesine Karabük Belediyesi’nin cevap vermesi için duruşma 17 Mart’a ertelenmiştir. Bu tarihe kadar evraklar tamamlandıktan sonra mahkeme karar verecektir" dedi.

Bu arada 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde eşlerini yalnız bırakmayan kadınlar, mahkeme koridorlarında eşlerine destek verdi.

İşçilerin eşlerinin böyle anlamlı bir günü mahkeme koridorlarında geçirmelerinden üzüntü duyduklarını söyleyen Başkan Korkmaz, "Dünyadaki her kadın gibi işçi arkadaşlarımızın da eşleri böyle anlamlı bir günü adliye koridorlarında ve yağmur altında bekleyerek kutladılar. Ateş her ne kadar düştüğü yeri yaksa da, bizler adalete ve mahkememizi güveniyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2005 Salı 14:55:46
Güncelleme :10 Mart 2005 Perşembe 14:31:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?