18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

İsrail'e ve PKK'ya lanet yağdı

KARABÜK'TE İSRAİL'E VE PKK'YA LANET YAĞDI

Karabük'te yüzlerce kişi, İsrail'in Filistin'e yardım götüren gemilere yaptığı saldırıyı kınadı. İstasyon Caddesi'nden Albay Karaoğlan Caddesi'ne kadar yürüyen vatandaşlar İsrail'e ve PKK terör örgütüne lanet yağdırdı.

Karabük'te, cuma namazı sonrası Emek Platformu organizesiyle aralarında sivil toplum kuruluşları, parti başkanları ve öğrenciler ile vatandaşların bulunduğu yüzlerce kişi, Türk ve Filistin bayrakları ile yürüdü. Burada polis ekiplerinin güvenlik çemberinden üzerleri aranarak geçen vatandaşlar miting alanına geldi. Emek platformu adına basın açıklaması yapan Çelik-İş Sendikası Genel Eğitim Sekreteri Ruhi Ayhan, İsrail'in yardım gemilerine uygulamış olduğu insanlık dışı saldırıyı kınadı.

Ayhan, açıklamasında ayrıca, bugünlerde yüreklerinin acıdığını ifade ederek şunları söyledi: "7 askerimiz Hatay'da hain bir saldırı sonucu şehit oldu. Ülkemiz son günlerde yine şehit haberleriyle yasa boğuldu. Emperyalist ve siyonistler ve tetikçileri, terör örgütü halkın vicdanlarında karanlık emelleriyle bir kez daha mahkum olacak. İsrail hain yüzünü 'Mavi Marmara' gemisine gerçekleştirdiği saldırıya bir kez daha göstermiştir. Yaşanan bu saldırı İsrail'in kendini savunma hakkı sınırlarını aşmış ve

doğrudan doğruya sivil halkı, kadın ve çocukları hedef alan bir katliama dönüşmüştür. İsrail ABD ve İngiltere başta olmak üzere büyük devletlerin desteğinden ve İslam aleminin aymazlığından cesaretlenerek yola çıkmıştır. İsrail bu saldırı ile sadece insanlığını ve vicdanını değil belleğini de yitirmiştir."

Yaklaşık bir saat süren miting olaysız sona erdi.

KARABÜK'TE İSRAİL'E VE PKK'YA LANET YAĞDI
KARABÜK'TE İSRAİL'E VE PKK'YA LANET YAĞDI
KARABÜK'TE İSRAİL'E VE PKK'YA LANET YAĞDI
KARABÜK'TE İSRAİL'E VE PKK'YA LANET YAĞDI
İHA
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2010 Cuma 17:07:01
Güncelleme :4 Haziran 2010 Cuma 17:18:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?