18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

İstayon Bölgesi'ne yeni görünüm

Karabük Belediye Başkanı Hüseyin Erer, İstasyon Bölgesi, Menderes ve Hürriyet Caddesi'nde yapılacak olan yeni çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Başkan Hüseyin Erer, özellikle İstayon Bölgesi'nin eski hareketli günlerine kavuşması gerektiğini belirterek, yeni düzenleme için çok güzel bir proje hazıladıklarını ve proje ihalesinin 5 Haziran'da yapıldığını söyledi.

Erer, "Burası bittikten sonra istasyonda trenden inen vatandaşlarımız daha güzel bir görüntü ile karşılacak. Hürrriyet Caddesi 18 metre genişliğinde bir yerdir. Burası şu anda 12 metre yol olarak kullanılmaktadır. 6 metresi ise tretuvardır. Öncelikle ortadaki yolu 7 metreye indirmekteyiz. Bu şekilde de sürekli trafik akışının sağlanmasını hedeflenmektedir. Tratuvarlar 5,5 metreye çıkacak. Kaliteli tuğla ile desenli bir şekilde güzel bir görüntüye kavuşturulacak. Aralarda oturma grubu ve aydınlatmalar olacak" dedi.

Amaçlarının Karabük'ün ana caddesi sayılan bölgeyi daha güzel bir hale getirip, insanların geleceri de gezi yapabilecek, aileleri ile birlikte gelebileceği bir alan haline getirmeyi hedeflediklerini söyleyen Karabük Belediye Başkanı Erer, "Valilik ve çevre ensnafları ile de görüştük Onların da görüşleri alınarak günün belirli saatlerinde bu alanın trafiğe kapatılması ile ilgili düşüncemizi, bu iş bittikten sonra gündeme getireceğiz. Bu işin yapılabilmesi için bir altta bulunan Menderes Cadsesi'nin de düzenlenmesi gerekiyordu. Bu konu hakkında Devlet Demir Yolları yetkilileri ile de gerekli mutabakata vardık, protokolü imzaladık ve gerekli çalışmalara başladık. Oradaki yolu imardaki çizgisine indiriyoruz, bazı yollar iki katına kadar büyüyor. Ayrıca İstasyon'dan Menderes Caddesi'ne doğru gelirken, solda bulunan tratuvarların üzerinde daha önceden bulunan kaçak barakalar vardı onlar da kaldırıldı. Buranın belirledimiz şekle gelmesi uzak değil. Zannediyorum Eylül ayında hedeflediğimiz noktaya geliriz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2007 Çarşamba 13:23:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
AHMET BAŞKAYA IP: 88.243.223.xxx Tarih : 24.06.2007 12:50:09
SAYIN BELEDİYE BAŞKANIMIZIN KARABÜKDEKİ CADDELERE VERDİĞİ ÖNEMİ DİKKATLE İZLİYORUZ. FAKAT KARABÜKÜN EN BÜYÜK 2. CADDESİ OLAN İNENÜ CADDESİNE BELEDİYE BÜYÜK YATIRIMLAR YAPTIĞI HALDE CADDE HİÇBİR CANLILIĞA KAVUŞMADI. İNENÜ CADDESİ ADETA ÇARŞININ OTOPARKI GİBİ KULLANILMAKDA AYRICA CADDEDEKİ MEYHANELER CADDEDEKİ AİLE YAYA AKINTISINI OLUMSUZ ETKİLEMEKTEDİR. BAŞKANIMIZIN BU KONULARIN ÜZERİNDE CİDDİYETLE DURMASINI BEKLİYOR SAYGILAR SUNUYORUM