18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

İşte AKP'nin Safranbolu adayı

AK Parti, Karabük ve Eflani'den sonra 4 ilçenin daha Belediye Başkan adaylarını dün kamuoyuna açıkladı. Parti Teşkilatında yapılan aday tanıtım programına AK Parti Karabük Milletvekili Cumhur Ünal'da katıldı.

Daha önce Karabük merkez ve Eflani ilçesindeki adayını kamuoyuna açıklayan AK Parti dört ilçedeki adayını da kamuoyuna açıkladı. Karabük merkezde ve Eflani ilçesinde mevcut Belediye Başkanları ile yola devam diyen AK Parti, Safranbolu ve Ovacık ilçelerinde farklı adaylar ile yola devam kararı aldı.

AK Parti il teşkilatının adaylarını açıklamasının ardından Safranbolu Belediye Başkanı Nihat Cebeci bir toplantı yaparak gelişmeleri kamuoyuyla paylaşırken, aynı saatlerde AK Parti İl Teşkilatı da dört ilçenin adaylarını kamuoyuna deklare etti.

AK Parti İl binasında yapılan aday tanıtım programına AK Parti İl Başkanı Ömer Ayar başta olmak üzere, tüm teşkilat kademeleri, AK Parti Karabük Milletvekili Cumhur Ünal, İl Genel Meclisi Başkanı Hüsnü Özcan ve adaylar katıldı.

Aday tanıtımı öncesinde konuşan AK Parti İl Başkanı Ömer Ayar, 29 Mart'ta yapılacak seçimler öncesi bir adaylık sürecinin yaşandığını, bu süreçte merkezde ve Eflani'de mevcut Belediye Başkanları ile yola devam kararı alındığını, dört ilçede ise aday belirleme süreci yaşandığını söyledi.

Safranbolu ve Ovacık ilçelerinde hizmet veren mevcut Belediye Başkanlarına teşekkür eden Ayar, “Bu bir bayrak yarışıdır. O gün onlara nasipti bugün bu arkadaşlarımıza nasip oldu. Safranbolu ve Ovacık'ta şimdiye kadar hizmet veren arkadaşlarımız temiz ve düzgün içerikli bir çalışma sergilediler. Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Yerel anlamda en güzel hizmeti sunma, çalışmaları koordine etme ve seçimi almak için tüm teşkilat kademeleri ile tek vücut çalışma sergilediklerini belirten Ayar, adayları açıklanmayan Ovacuma ve Yortan Pazarı beldelerinin adaylarının da önümüzdeki günlerde açıklanacağını söyledi.

6 aday adayının bulunduğu Safranbolu ilçesinin Belediye Başkan adayı Necdet Aksoy oldu. AK Parti Yenice'de Zeki Çaylı, Ovacık ilçesinde Hüseyin Denli, Eskipazar ilçesinde ise Dursun Baş'la yola devam edecek.

MİLLETVEKİLİ ÜNAL'DAN SEÇİM MESAJI
Aday tanıtım programına katılan AK Parti Karabük Milletvekili Cumhur Ünal ise yaptığı konuşmada yeni adaylara başarılar dilerken, yeni adayların heyecanlarının hizmet aşklarının umutlarının 29 Mart 2009 seçimlerinden sonra da aynı şekilde devam etmesini temennisinde bulundu.

Halka hizmet için aday olmanın büyük bir özveri olduğunu belirten Ünal, 5 yıldır Safranbolu ve Ovacık ilçelerinde başarılı hizmetlere imza atan Nihat Cebeci ve Orhan Kaya'ya ise teşekkür etti. Milletvekili Ünal, Cebeci ve Kaya'nın 29 Mart'ta görevi yeni arkadaşlarına teslim edeceklerini, bugüne kadar taşıdıkları hizmet bayrağını yeni dönemde yeni arkadaşlarına teslim edeceklerini söyledi.

Açıklanmayan 2 belde adayı kaldığını, onlarında en kısa sürede kamuoyuna açıklanacağını belirten Ünal, seçim öncesi AK Parti ailesi olarak ilkelerinin siyasetin kalitesini yüksek tutarak seçim kalitesini çıtasını yükseğe taşıyarak kimseye çamur atmadan siyaset yapmak olduğunu vurguladı ve bu konuda diğer siyasi partilerinde üzerlerine düşen görevini yerine getirmelerini istedi.

Milletvekili Cumhur Ünal, “Herkes bu seçimlerde iyi hizmet etmenin, projelerini anlatmanın mücadelesini versin. Şehirlerin kazanmasının mücadelesini versin. Karalayarak ve çamur atarak değil, siyaset ve siyasetçiye yakışır şekilde seçim çalışması yapalım. Bunu diğer siyasi partilerimizden de bekliyorum” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2009 Pazar 20:08:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
seher biçen IP: 85.104.142.xxx Tarih : 24.01.2009 01:32:12

merhaba. safranbolu beledıye başkan adayının necdet aksoy bey olmasına sevındım.umarım 29 mart seçımlerını kazanır ve beledıye başkanı olarak gormek ısterız.şimdıden kolay gelsın.ıyı gunler.