21
Mayıs
2024
Salı
KARABÜK

İtiraz dilekçeleri verildi

Karabük'te merkezde 577 oy ile Belediye'yi MHP'ye kaptıran AK Parti, Safranbolu ilçesinde ise 240 oyla seçimi kaybeden CHP seçim kurullarına itiraz dilekçelerini verdi.


Safranbolu'da 29 Mart yerel seçimlerinde Belediye Başkanlığını 240 oyla AK Parti' ye kaptıran Cumhuriyet Halk Partisi Safranbolu İlçe başkanlığı usulsüzlükler yapıldığı gerekçesi ile seçim sonucuna itiraz edeceklerini açıkladı. CHP Safranbolu İlçe Başkanı Rıfat Ereyizlioğlu "Seçimlerde AK Parti'den Belediye Başkan aday adayı sandık başkanlığı yapmıştır" dedi. Başkan Ereyizlioğlu ilçe teşkilatı binasında CHP Safranbolu İl Genel Meclis üyesi Mehmet Oğuz ile birlikte düzenlediği basın toplantısında sandıklarda yasa ve yönetmeliklere aykırılık bulunduğunu vurgulayarak, demokrasinin bir kural rejimi olduğunu, herkesin bu kurallar çerçevesinde sonuçlara saygı göstermesi gerektiğini ifade etti. Ereyizoğlu, "Bu seçimlerde Safranbolu da yasa ve yönetmelikler hiçe sayılmış ve yüzlerce oy iptal edilmiştir. CHP'nin 240 oyla seçimi kaybettiği geçici olarak ilan edilmiştir. Bize ulaşan bilgi ve tutanaklar şunu gösteriyor iptaller sağlıklı değildir ve bazı sandık tutanakları imzasızdır. İmzalılar da ise oyları gösteren tutanaklar yoktur. Teslim olunan zarf sayısı ve oylar arasında büyük farklılıklar vardır, bir çok sandıkta parti görevlilerine tutanak verilmemiştir. Bu nedenle seçim sonuçlarına itiraz edeceğiz" dedi. CHP Safranbolu İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Oğuz en az 60 sandıkta 5 oy, 10 oy, 15 oy rakamların birbirini tutmadığını söyledi.
Tutanaklarda üst rakamların alt rakamları tutmadığını söyleyen Oğuz şunları kaydetti:


"Tutanaklarda rakamlar var ve bu rakamlar seçim sonucu olarak ilan ediliyor ama altında hiçbir görevlinin imzası yok. Altında imza var partilerin aldığı rakamlar sunulmuş ama ne zarf ne partilerin aldığı oyla geçerli oy sayısı ile ilgili hiçbir bilgi yok, böyle çok örnek var. Öyle örnekler var ki 40 tane oy sonuç olarak ilan edilmiş ama seçmen sayısı ve zarf sayısı o kadar değil yani. O sandıkta 40 kişi oy kullanmamış, hani 3-5 sandık görevlisi kullanmış dersiniz ama 40 tane fazla oy çok ilginç bir sonuçla karşı karşıyayız, en az 60 sandık görevlisi suç işlemiştir. Bu seçim sonuçlarını kabul etmiyoruz önce itiraz edeceğiz yetmedi eylemle hakkımızı arayacağız. Sahtekarlıkla yapılan bir seçim sonucu ilanını Safranbolululara kabul ettiremeyecekler, seçimler bize göre tümden iptal edilmelidir, itirazımızı bugün yapıyoruz."


Karabük merkezde ise 577 oyla belediyeyi MHP'ye kaptıran AK Parti seçimlere itiraz ederek dilekçesini Merkez İlçe Seçim kuruluna teslim etti. Edinilen bilgilere göre AK Parti Karabük Merkez ilçe Başkanı Av. İsmail Altınöz tarafından merkez ilçe seçim kuruluna dün yapılan yerel seçimin sonuçlarına itiraz etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 30 Mart 2009 Pazartesi 21:20:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?