18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Japonlar konser verecek

JAPONLAR SAFRANBOLU'DA KONSER VERECEK

2010 Türkiye'de Japon yılı kapsamında düzenlenen etkinlikler kapsamında Safranbolu'da 'Dünya Miras Konseri' düzenlenecek. 25 Ekim 2010 Pazartesi günü gerçekleşecek olan konser öncesi Japon heyet Safranbolu'da incelemeler bulundu.

Çarşı kesimindeki Tarihi Hükümet Konağının arkasındaki alanda gerçekleşecek konser öncesinde bir gurup Japon temsilci incelemelerde bulunmak üzere Safranbolu'ya gelerek Belediye Başkanı Necdet Aksoy ile görüştüler. Dünya Miras Konseri adı altında bu yıl dünyada dördüncüsü gerçekleştirilecek olan konser Safranbolu'da yapılacak. Dünya Miras Konserleri Direktörü Nabuyoshi İzawa Başkan Aksoy'la yaptığı görüşmede, "Safranbolu'nun tercih edilmesinde Safranbolu'nun kendine has özelliklerinin olması önemliydi. Bizlere her türlü konuda yardımcı olduğu için Safranbolu Belediyesi'ne, Safranbolu Kaymakamlığına ve Karabük Valiliğine çok teşekkür ediyoruz. Buraya geldiğimizde fark ettik ki Safranbolu'da sadece bir defaya mahsus bir konser değil, her yıl geleneksel hale getirebileceğimiz bir çalışmanın içine girebiliriz. Buna bir festival adı da verebiliriz. Çocukları ön planda tutuyoruz. Amacı da bizim kuruluş amacımız dünya mirası olduğu için çocuklar olmazsa miras da olmaz bu bakımdan çocukları önemsiyoruz" dedi.

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy ise, Türkiye ile Japonya'nın dostluğunun eskilere dayandığını belirterek Osmanlı döneminde yaşanan Ertuğrul Firkateyni faciasını hatırlattı ve o süreçten bir dostluk zinciri kültürünün yaşadığını söyledi. Başkan Aksoy, "Japonların Safranbolu'ya ilgisi çok eskiye dayanıyor. Her yıl Türk Japon Dostluk günü düzenliyoruz. Festivalimizde de bir araya geliyoruz. Bir de böylesi bir organizasyonun buna eklenecek olması bizi memnun etmekte. Gerçekleştirilecek organizasyonların her türüne Safranbolu Belediyesi olarak varız" diye konuştu.

Heyet gün boyu Safranbolu'da konserin düzenleneceği alanlarda incelemelerde bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2010 Çarşamba 13:16:03
Güncelleme :23 Haziran 2010 Çarşamba 23:10:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?