18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Kadın çiftçiler yarıştı

Karabük İl Tarım Müdürlüğü'nün düzenlediği "6. Kadın Çiftçiler Yarışıyor" adlı yarışmada 4 ilçe ve merkezden toplam 16 kadın çiftçi ter döktü.

Ekimden dikime, aşıdan bitki korumaya, hayvancılıktan beslenmeye kadar birçok konuda zor soruların sorulduğu yarışmada, kadın çiftçiler doğru şıkkı kısa sürede bulmaya çalıştı. Soruları doğru cevaplayan çiftçiler büyük mutluluk yaşarken, soruları bilemeyenler ise üzüntü yaşadı. 15 sorudan 12'sine doğru cevap veren Eskipazarlı ve Ovacıklı bayan çiftçiler altın soruya geçti. Altın soruda Ovacıklık kadın çiftçiler birinci olurken, Eskipazar ikinci, Merkez üçüncü oldu. Yarışma öncesinde konuşan Karabük İl Tarım Müdürü Muhsin Temel, "Kırsal kesimde yaşayan, tarım ve hayvancılıkla uğraşan aynı zaman evin işini yapan kadın çiftçilerin bilgi ve görgülerini arttırmak, birbirleriyle kaynaşmalarını sağlamak, kendilerine olan güven duygularını geliştirmek ve ayrıca sosyal aktivitede bulunmalarını sağlamak amacıyla kadın çiftçiler bilgi yarışması düzenlemekteyiz. Ülkemizde tarımda çalışan nüfusun yüzde 48'i kadın olup, iş gücüne katılanların ise yüzde 66'sını kadın çiftçiler oluşturmaktadır. Türkiye'de aktif nüfusun yüzde 34'ü tarım kesiminde çalışmaktadır. Bu sektörde çalışan kadınlar ağırlıktadır. Tarımda işgücünün büyük bölümünü oluşturan kadın çiftçilerimiz tarım sektörünün gizli kahramanlarıdır. Onlar Tarımsal faaliyetlerin her alanında çalışır" dedi.


Yarışma sonucunda Ovacık İlçesi Kışla köyünden yarışmaya katılan Necla Yakışık ve Hanım Gökdere Karabük birincisi olurken, ikinci ise Eskipazar ilçesi Köyceğiz köyünden Hasibe Çelik ve Ayşe Yıldız, Merkez Bulak Köyünden Hanife Özçelik ve Ayşe Çamurlu ise üçüncü oldu.


Yarışmada dereceye girenlerin ödüllerini Karabük Valisi Nurullah Çakır, AK Parti Karabük Milletvekili Mustafa Ünal ve Orman Genel Müdürü Osman Kahveci verdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Mart 2009 Cuma 18:09:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?