18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Kamyoncular dert küpü

Karabük'te kamyoncu esnafı kamyon garajında toplanarak yaşadıkları soruna çare bulunmasını istedi.

Karabük'te kamyoncu esnafı, nakliye sektöründe en büyük pazar olan Kardemir'in ürettiği ürünleri şehir içi sevk irsaliyesi ile fabrika dışına çıkartmasında sıkıntılı günler yaşarken, umutla Karayolları Tartı İstasyonu'nun kurulmasını bekliyor.

Kamyoncu esnafı Adnan Çınar ve Ekrem Akbaş, S.S.Karabük Nakliyeciler Kooperatifinin kendilerine sahip çıkmadığını öne sürerek, Karabük Demir Tüccarları Derneği ile sözleşmeli olarak şehirlerarası taşımacılık yaptıklarını, düşük nakliye ücretinin getirdiği sıkıntının yanı sıra komisyonların düşük olmasından da sıkıntı yaşadıklarını vurguladı.

Çınar, "Bize iş veren Karabük Demir Çelik Fabrikaları Kardemir'den yüklediğimiz tonaj yüksek olduğu için şirket bize şehir içi sevk irsaliyesi veriyor, şehirler arası sevk irsaliyesi vermiyor. En fazla yükleyebileceğimiz tonaj 24 ton olmasına karşın 45 ton ile dışarı çıkıyoruz. Fabrika çıkışında ise trafik ve maliye denetimi olmadığı için aynı yükle şehirlerarası taşımacılık yapıyoruz. Karayolları tartı istasyonunun bir an önce faaliyete geçmesini istiyoruz. Trafik ekiplerinin denetiminden de kaçmak için gece yola çıkıyoruz. Ülkede gece şartlarında hayat değişiyor" dedi.

Kamyoncuların sorunlarını dinlemek için basın mensupları ile birlikte kamyon parkına gelen Karabük Şöförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Karabacak, "Karabük'te bıçak kemiğe dayandı. Çok kötü bir süreçten geçiyoruz. Arkadaşlarla kendi aramızda toplanarak bir komite kurduk. Bu komiteyle ilgili makamlara gideceğiz. İlk olarak Valilik makamına gideceğiz. Kamyoncu şoförümüzün bütün isteği kantarların açılması yolunda. Şoförlerin en büyük sıkıntısı yüksek tonaj. Yüksek tonaj olduğu için de sıkıntı meydana geliyor. Yapacağımız ziyaretlerde çıkan sonucu yarın açıklayacağız. Kooperatif konusunda bir çalışmamız var. Fiyatlar ayarlanacak. Tabi tonaj olmadığı zaman fiyatların ayarlanması gerekiyor. Çünkü sıkıntı çok büyük. Esnaf yine bitti. Biz tonajdan yanayız, kantarın açılmasından yanayız. Kamyoncu esnafımız kantarın açılmasını istiyor" dedi. 

Karabacak, ayrıca bu ayın başından itibaren Karabük'ten günde 3 bin 700 ton mamul çıktığını da belirterek, özellik Kardemir ve haddehanelerden günlük 3 bin 700 ton mamul çıkışı oluyor. Bu ürünler şehir dışına çıktığından, Karabük'te kantar uygulaması olmadığı için kamyoncuların büyük sıkıntı yaşadığını da dile getirdi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2008 Pazartesi 18:12:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?