18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Kamyoncular kontak kapatıyor

Karabük Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Seyit Ahmet Karabacak, Türkiye genelinde olduğu gibi Karabük’te de kamyoncu esnafının sıkıntıları olduğunu, kamyoncu esnafının sıkıntılarının giderilmemesi halinde, kontak kapatacaklarını söyledi.

Karabük Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Seyit Ahmet Karabacak, kamyoncu esnafının en önemli sorunlarının başında, yurt çapında yaygın ve etkili şekilde ağırlık kontrollerinin yapılamaması olduğunu ifade ederek, "Karayolları Trafik Kanunu, araçların ağırlık kontrollerini yapma ve dolayısıyla aşırı yüklemeleri önleme görevini Karayolları Genel Müdürlüğü’ne vermiştir" dedi.

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün de, karayollarını planlanan ekonomik ömürleri boyunca tahrip olmadan, güvenli durumda korumak amacıyla yıllar önce sabit ve seyyar ağırlık kontrol istasyonları ve ekipleri kurarak ağırlık kontrollerine başladığını hatırlatan Karabacak,  "Ancak başlatılan ağırlık çalışmaları, yurt genelinde yaygın ve etkili şekilde sürdürülemediği için aşırı yüklemenin önüne geçilemedi. Oda olarak kamyoncu esnafımızın aleyhine gelişen ve aşırı yüklemeleri de teşvik eden bu başıboşluğun önüne geçilmesi için başta Karayolları Genel Müdürlüğü olmak üzere İçişleri, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ile valilikler nezdinde girişimlerde bulunuldu. Yazışmalar ve toplantılarla ağırlık kontrollerinin yapılamaması nedeniyle esnafımızın uğradığı mağduriyetler dile getirildi. Ağırlık kontrollerinin bir an önce başlatılması talep edildi. Karayolları Genel Müdürlüğü’nün yurt genelinde 23 yerde 24 saat görev yapacak ön ihbarlı sabit ağırlıklı kontrol istasyonu kurma çalışmaları personel eksikliği nedeniyle maalesef bugüne kadar gerçekleştirilememiştir. Kamu Personel Seçme Sınavı’ndan (KPSS) sonra hayata geçirilmesi beklenen kantarların yeniden faaliyete geçmesi umudunu taşımaktayız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2005 Çarşamba 17:05:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?