18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Kapullu - Beşbinevler yolu açıldı

Karabük'te yapımına Aralık ayında başlanan Kapullu Köyü-Beşbinevler semti arasındaki 3 km'lik yol stabilize olarak hizmete açıldı. 

İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürü Hakan Eski, 13 m genişliğindeki yolu açmak için 3 dozer ile eksvatör, silindir ve grayderin 24 bin 142 litre mazot harcadığını, 150 bin metreküp kazı dolgu yapıldığını söyledi. Eski, kış boyunca zor hava şartlarına rağmen yoğun bir çalışma yaptıklarını belirterek, "İş sezonunda değil, kış sezonunda böyle önemli bir işi bitirmenin sevincini yaşıyoruz" dedi. 

Karabük Valisi Vali Can Direkçi de yolda incelemelerde bulunarak bilgi aldı. Direkçi, "Kapullu- Beşbinevler yolu büyük ölçüde tamamlandı. Çok büyük bir aksilik olmazsa Mayıs ayı sonuna kadar bu yolun stablizesi bitecek. Bulak Mencilis mağarasında ki yol, turizm açısından çok önemli ve iki kapsamlı olarak yapılıyor. Karabük ve Safranbolu Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yapımı devam eden bu yol da, Haziran sonuna kadar asfalt yapılarak bitirilecek" diye konuştu. 

Kapullu Köyü Muhtarı Recep Sarı ise gezide yaptığı açıklamada, "Büyük bir hayalimiz gerçekleşti. Kapullu halkı için bu yol çok önemliydi. Buralarda tarım çalışmalarını hızlandıracağız. Siz başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 30 Mart 2007 Cuma 18:38:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Can Çığrı IP: 81.215.135.xxx Tarih : 3.04.2007 22:05:20
Yol medeniyettir,hayrlı olsun,yola devam..