18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Kar, hayatı tamamen durdurdu

Karabük'te akşam saatlerinde başlayan ve yaklaşık 7 saattir aralıksız olarak etkisini sürdüren kar yağışı, hayatı tamamen durdurdu.

Aralıksız olarak yağan kar nedeniyle Karabük-Bartın Karayolu ulaşıma kapandı. Karabük-Bartın Karayolu Ahmetusta ve Abdipaşa mevkiinde kar kalınlığı 1 metreye ulaştı.

Karayolları ekipleri, yolu açmak için yoğun çaba sarf ediyor.
Karabük'ün Safranbolu ilçesinde de yoğun şekilde devam eden kar yağışı, çocuklardan çok büyükleri sevindirdi. Gece yarısı evlerinden dışarı çıkarak karın keyfini çıkaran Safranbolular, ellerine aldıkları poşetlerle karda kayarak, keyifli dakikalar yaşadı.

Bu arada araçlar karla kaplı yollarda ilerlemekte güçlük çekerken, özellikle yokuş yukarı çıkmakta zorlanan araçların yardımına çevredeki gençler yetişti. Yolda kalan araçların bagaj kısmına çıkan gençler, araçların ilerlemesini sağladı. Safranbolu Belediyesi'ne bağlı ekipler ise tuzlama ve küreme çalışmalarını aralıksız olarak sürdürerek, ulaşımda aksama yaşanmaması için gayret gösteriyor.

Öte yandan saat 19.00'dan bu yana aralıksız olarak devam eden kar yağışı nedeniyle Karabük Valiliği, Karabük merkez başta olmak üzere Safranbolu, Eskipazar, Eflani ve Ovacık ilçelerinde ilk ve ortaöğretim okullarının tatil edildiğini bildirdi.

İha
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2008 Çarşamba 03:32:57
Güncelleme :20 Şubat 2008 Çarşamba 15:30:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?