18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

KAR-GAZ'da hedef 3 bin abone

KARGAZ'DAN KAHVALTILI BASIN TOPLANTISI

KAR-GAZ Genel Müdürü Kasım Kahraman düzenlediği basın bilgilendirme toplantısında, Doğalgaz çalışmalarının her aşamasında titiz bir çalışma gerçekleştirdiklerini anlatarak, "Bu işin pardonu olmaz ve sıfır hata ile çalışmamayı esas aldık" dedi.

Karabük'te devam eden doğalgaz çalışmalarında gerekli kontrollerin yapıldıktan sonra Ekim ayı ortasında abonelerle birlikte Valilik tarafından belirlenen pilot kurumlara doğal gaz vereceklerini anlatan Kahraman, hedeflerinin yıl sonuna kadar 3 bin abone yapmak olduğunu Yenişehir Büyük Kulüpte basın mensupları ile bir araya gelen Kargaz Genel Müdürü Kasım Kahraman, doğalgazın pardonu olmayacağının altını çizerek, şunları söyledi:

"Doğal gaz havadan hafiftir, renksiz ve kurudur. Zehirleyici değildir, kokusuzdur, Yanma sonucu su buharı oluşur. Nakliye sorunu yoktur, kesintisiz kullanılabilir. Yanma verimi yüksektir. En ucuz yakıt türüdür ve aynı zamanda ekonomiktir. Emniyetlidir ve kalıcı atıklar bırakmadan yanar, kül bırakmaz, is yapmaz. Otomasyonu son derece kolaydır. Doğal gaz kullanmayan şehirlere doğal gazın götürülmesi, doğal gaz kullanan şehirlerde ise doğal gaz dağıtım hizmetlerinin özelleştirilmesi doğrultusunda 2001 yılında kabul edilen 4646 sayılı Doğal Gaz Piyasası Kanunu ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK)'nın kuruluşuna müteakip ülkemizdeki doğal gaz dağıtım faaliyetleri düzenlenmiş, ilk olarak 16 Haziran 2003 tarihinde Kayseri şehri ihalesi yapılmıştır. EPDK 18 Aralık 2003 tarihinde 14. ihale olarak Çorum ihalesini gerçekleştirmiştir. Özel sektör tarafından şehirlere ilk doğal gaz arzı 15 Ekim 2004 tarihinde grup şirketimiz olan Çorum-Gaz tarafından gerçekleştirilmiştir. 5 yıllık süre içerisinde EPDK tarafından 53 dağıtım lisansı ihalesi yapılmış, 50'nin üzerinde şehirde doğal gaz kullanımı gerçekleştirilmiştir. Kastamonu-Karabük- Çankırı Doğal Gaz Dağıtım bölgesi ihalesi 16 Haziran 2005 tarihinde yapılmıştır. İhaleyi 0,069 cent / kwh "Birim Hizmet Amortisman Bedeli" karşılığı ÇEDAŞ kazanmıştır. Kastamonu-Karabük- Çankırı Doğal Gaz Dağıtım Bölgesinde Kargaz DoğalGaz Dağıtım San. ve Tic. A.Ş. olarak yapılanmaya gidilmiş, EPDK' nun 09/02/2006 tarih ve DAG 656/01/116 numaralı lisans ile Çankırı, Kastamonu, Karabük illeri ve 5 ilçede (Korgun, Gerede, Safranbolu, Tosya, Seydiler) 30 yıl süreyle Doğal gaz Dağıtım Lisansı alınmıştır.Binaların doğal gaz tesisatlarını yapacak olan firmalar EPDK tarafından belirlenen sertifika yönetmeliğine uygun olarak Kar-Gaz tarafından sertifikalandırılmaktadır. Toplam 47 firma sertifika almıştır. Bu firmalardan 4 tanesi Karabük şehrinde büro açmışlardır. Firmalarda çalışmakta olan tesisatçılara, Kar-Gaz gözetiminde, Karabük Endüstri Meslek Lisesi'nde teorik ve pratik eğitim verilmiş, eğitimler sonunda başarılı olan 94 tesisatçıya başarı belgesi verilmiştir. Sertifikalı firmalar tarafından yapılan doğal gaz tesisatları Kar-Gaz mühendisleri tarafından kontrol ve test edilerek, uygun olması durumunda tesisatlara doğal gaz verilecektir. Tesisatı tamamlanmış ve Kar-Gaz tarafından sertifika verilmemiş hiçbir firmanın projesi kabul edilip gazı açılmayacaktır."

HEDEF 3 BİN ABONE

Bu yıl Ekim ayı ortalarında abonelere doğal gazın verileceğini belirten Kahraman, kamu kurum ve kuruluşlarının doğal gaza geçmek için gerekli çalışmaları başlattıklarını, kurumların avam projelerinin Kar-Gaz tarafından hazırlandığını, projelerin daha sonra Bayındırlık İl Müdürlüğüne verileceğini, Bayındırlık il Müdürlüğünün bu süreçten sonra ihaleye çıkacağını söyleyerek, "Karabük'te şuan 100 civarında doğalgaz kullanmak için başvuru yapıldı. Bizim hedefimiz yıl sonuna kadar burada 3 bin abone yapmayı hedefliyoruz" diye belirtti..

Safranbolu Belediyesi'nin de Doğalgaz kullanmak için Kargaz'a gerekli müracaatlarını yaptığını belirten Genel Müdür Kahraman, "Safranbolu Belediyesi'ne 3 bin abone yapması koşulu ile burada çalışmalara başlayacağımızı söyledik. Belediye ise 3 bin değil, 2 bin 500 abone yapabileceklerini söyledi. Makul bir rakam. Görüşmelerimiz sürüyor. Konu değerlendirdikten sonra Karabük'ten sonra Safranbolu ilçesi de doğal gaz yakmaya başlayacak" diye konuştu

KARGAZ'DAN KAHVALTILI BASIN TOPLANTISI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2009 Salı 17:03:03
Güncelleme :6 Ekim 2009 Salı 23:57:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?