23
Mayıs
2024
Perşembe
KARABÜK

Kara Fatma ders kitabı oldu

KARA FATMA YARDIMCI DERS KİTABI OLDU

Sinema yapımcısı ve yazar Gonca Elmas Akay, Kurtuluş Savaşı'nda savaşıp ilk rütbe alan kadın subayın yaşamını anlatan "Kara Fatma" isimli kitabıyla satış listelerinde üst sıralara çıkıyor.

Yazar Gonca Elmas Akay, İstiklal Savaşı'nda çarpışan ve "Kara Fatma" diye anılan Türk kadın subayı Fatma Seher'in hayatını kaleme aldığı romanı Uşak Üniversitesi tarafından yardımcı ders kitabı olarak okutulmasına karar verdi.

Kitabın tüm gelirini Mehmetçik Vakfı'na bağışlayan Gonca Elmas Akay, emeğinin karşılığını aldığı övgülerle ve gençliğe tarihini bir nebze olsa da anlatabilme gururuyla yoluna devam ettiğini söyledi.

Uşak Üniversitesi'nin "Kara Fatma" isimli romanın yardımcı ders kitabı olarak okutulması kararı'nın kendisi için önemli bir övünç kaynağı olduğunu belirten Akay, "Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimize bu vatanın nasıl ve hangi şartlarda savaşılarak kurtulduğunu, bugünlere nasıl getirildiğini, çekilen acıları anlatmak için önemli bir eser. Kara Fatma isimli romanımın Uşak Üniversitesi'nden gördüğü ilgi dolayısıyla hayli memnun oldum. Kara Fatma'nın bu kitapla hatırlanmasından gurur duydum ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Kara Fatma'nın, ilgili makamlardan 2011 yılında 'Yılın Kadını' olarak ödül almasını düşünüyorum" dedi.

Gonca Akay ayrıca, Kara Fatma'nın üzerinden 90 yıl geçmesine rağmen kadın, eş, anne, asker, subay, kahraman kadın olarak, kadınlar gününde ödülü hak eden en önemli kişi olduğunu da vurguladı.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2011 Pazartesi 14:40:01
Güncelleme :21 Şubat 2011 Pazartesi 18:15:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?