18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Karabük 39 kamera ile izleniyor

Karabük Emniyet Müdürü Hulusi Çelik, Karabük genelinde Mobesse sistemi ile 39 kamera ile izleme yapıldığını bildirdi.


Karabük'e Mobesse sistemi kuruldu. Polis evinde kurulan gözlem evi ile Karabük'ün bir çok noktasının izlendiğini bildiren İl Emniyet Müdürü Çelik, "Karabük'ün önemli noktalarında olmak üzere 39 kamera ile şehir izlenmektedir.

Karabük girişinde ki bölgede bulunan kamera ise sadece izleme değil plaka okuma özelliğine sahip. Böylelikle Karabük'e giren çıkan araçların plakalarını tespit ediyor ve Polis evinde oluşturduğumuz gözlem evinde tüm görüntüleri depolama yapıyoruz. Şu an için Mobesse sisteminde alt yapıyı oluşturmuş bulunuyoruz. Tabi ki bu sistemin çok özellikleri var.

Zaman içinde ekonomik şartlar elverdiği ölçüde sistemi geliştireceğiz. Mobesse sistemini geliştirdiğimiz zaman ekiplerimiz uydu sistemi ile sisteme girip sorgulama yapabilecek ve anında kimlik bilgilerine ulaşabilecektir. Yine otomasyon sistemi ile mahalle muhtarlarının bilgilerine girip ikametgah tespiti yapabileceğiz. Mobesse sisteminde 23 önemli özellik var ve biz zaman içinde bu özellikleri yakalamak istiyoruz" açıklamalarında bulundu.


İl Emniyet Müdürlüğü olarak birinci amacın caydırıcı ve önleyici hizmetler olduğunu bildiren İl Emniyet Müdürü Hulusi Çelik, bizim amacımız kırmadan dökmeden görev yapmaktır. Bu yönde eğitimlerimiz sürüyor sözlerine yer verdi.


STADYUMDA YAPILAN OLUMSUZLUKLAR TESPİT EDİLİYOR
Diğer yandan Dr.Necmettin Şeyhoğlu stadyumunda yaşanan olaylarla ilgili açıklamalarda bulunan İl Emniyet Müdürü Çelik, "Karabük Emniyet Müdürlüğü olarak stadyumda ki gelişen tüm olayları izliyor ve yaşanan olumsuzlukların tespitini yapıyoruz. Bu tespitler kurulda değerlendirip gereken yapılıyor ve bundan sonrada yapılacaktır. Yine söylüyorum bizim amacımız kırıp dökmeden görev yapmak ve buna özen gösteriyoruz. Ayrıca Türkiye'nin ender rastlanan sigara içilmeyen statlarından biriyiz ve bunun için taraftarlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2008 Salı 13:21:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
EMRAH ÖZIŞIK IP: 88.249.160.xxx Tarih : 12.11.2008 10:40:54

sayın:müdürüm öncelikle hoş geldiniz ne yaparsanız yapın karabük uslu olmaz