18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Karabük Can valisini geri istiyor

Eski Karabük Valisi Cemalettin Sevim'in açtığı davayı kazanmasının ardından mevcut Vali Can Direkçi'nin merkeze çekilmesine karşı kentte tepkiler giderek artmaya başladı.

20 aydır görev yaptığı Karabük'te 7'den 70'e her kesimin sevgisini ve gönlünü kazanan Vali Can Direkçi'nin merkeze alınma kararına tepkiler sürüyor. Karabük Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı'nda kurulan bir heyet Ankara'da AK Parti Karabük Milletvekili ve Başbakan Danışmanı Mustafa Ünal'dan valinin tekrar Karabük'e atanmasını istedi.

TBMM Avrupa Komisyon üyeleri toplantı salonunda Karabük heyetini kabul eden Mustafa Ünal da, yargının verdiği karara bir şey yapamayacaklarını ancak, davayı kazanan eski Vali

Cemalettin Sevim'in 3 ay sonra yaş haddinden emekli olması ve geçirdiği rahatsızlıktan dolayı göreve başlamayacağını belirttiğini söyledi. Konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı Müsteşarı ile görüştüklerini anlatan Ünal, "Oradan aldığımız bilgiye göre, Vali Cemalettin Sevim, yürütmeyi durdurma kararında olduğu gibi mahkeme sonucunda Bakanlığa göreve dönmek istemediğine dair dilekçe vermiş. Ancak bu dilekçe ne yazık ki uzun bir süre İçişleri Bakanlığı'nda durmuş. Şu an resmi olarak Vali Cemalettin Sevim. Ancak Vali Sevim rahatsızlığından dolayı yeniden bir dilekçe vererek görevde feragat etmek istiyor" dedi.

Bu arada AK Parti Karabük Milletvekili Cumhur Ünal da, bu olayı geçen hafta öğrendiklerini ancak kendilerine bununla ilgili bir teklif gelmediğini belirterek, "Bize hiçbir fırsat bırakılmadı ve verilmedi. Hukuki bir karar var ortada. Sonuçta Karabük adına bir şey istiyoruz ama süreci beklemek zorundayız. Türkiye'de iyi başka valilerimizde var" diye konuştu.

Ankara'da yapılan görüşmelerin ardından kente dönen heyet adına Karabük Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Karaaslan, Karabük Valiliği önünde basın toplantısı düzenleyerek, "Can Valimizi Geri Verin" dedi.

Karabük Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Karaaslan, 40 civarında gazetecinin hazır bulunduğu basın açıklamasında şunları söyledi: "Danıştay kararıyla Karabük Valiliği'ne Sayın Cemalettin Sevim getirilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir hukuk devletidir. Bir başka deyişle 'hukukun üstünlüğü' ilkesini benimsemiştir. Hukukun üstünlüğü tartışılamaz, hiç kimsenin bu görev ve yetkileri aşma, değiştirme gibi bir gücü yoktur. Karabük'ün gözü kulağı ve sesi olarak nitelendirilen Karabük'teki gazete, televizyon ve radyo sahipleri ve yöneticileri ile birlikte muhabirinden, kameramanına kadar hepimiz Danıştay tarafından alınan bu kararı eleştirmiyoruz. Bilindiği üzere, Vali Cemalettin Sevim daha önceki Valiler Kararnamesi ile Karabük Valiliği görevinden alınmıştır. Siyasi iradenin bu kararı üzerine Sayın Cemalettin Sevim yasal hakkını kullanarak mahkemeye başvurmuş, aradan geçen 2 yıl gibi uzun bir süreden sonra Danıştay Sayın Cemalettin Sevim'i Karabük Valiliği görevine iadesi kararını vermiştir. Mahkeme devam ederken

Sayın Cemalettin Sevim İçişleri Bakanlığı'na Merkez Valisi olarak görevine devam etmek istediğini yazılı olarak bildirmiştir. Sayın Cemalettin Sevim'in bugünlerde sağlık problemleri olduğu bilinmektedir. Yaptığı son açıklamada 'Karabük'e geri dönmek istemiyorum, Merkez Valisi olarak görev yapmak istiyorum' demiştir. Diğer taraftan Karabük Valiliği görevine atanan Can Direkçi de Karabük'e 'Can' katmıştır. Karabük'e geldiği günden beri yaptığı çalışmalarla 7'den 77'ye Karabüklülerin gönlünde taht kurmuştur."

Karaaslan, mesai saatlerinde ilçeleri, mahalleleri, köyleri tek tek gezen Karabüklülerin sorunlarıyla bizzat ilgilenen akşamın geç saatlerine kadar makamında Karabük için projeler hazırlayan Can Direkçi'nin Merkez Valiliği görevine alınmasını içlerine sindiremediklerini söyledi.

Başka vali atanması ile Karabük'ün zaman kaybedeceğini anlatan Karaaslan, şöyle konuştu: Karabük'ün kaybedecek zamanı yoktur. Yaşanan sıkıntıları hepimiz çekiyoruz. Siyasi iradeye, Karabük Milletvekillerimize, Sayın Mustafa Ünal'a, Mehmet Ceylan'a, Cumhur Ünal'a, Adalet Bakanımız Sayın Mehmet Ali Şahin'e, daha önce Karabük Milletvekilliği yapan Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Köksal Toptan'a sesleniyoruz, 'Canımızı almayın, geri verin. Demokrasi 'halk yönetimi' anlamına gelir ve siyasi iradenin halkın gözü kulağı ve sesi olan bizlerin bu isteğine destek vereceğinizi ümit ediyoruz."

Bu konuda kararlı olduklarını anlatan Karaaslan, sözlerini şöyle tamamladı:
"Karabük'teki sivil toplum kuruluşları da aynı karara imza atmışlardır. Demokratik tüm haklarımızı kullanacağız. 'Kene ölümleri' ve malum bazı tartışmalarla ulusal basında gündeme gelen Karabük'ün 'Valimizi istiyoruz' şeklindeki eylemlerle gündeme gelmesini sizlerin de istemediğini biliyoruz. Biz Sayın Can Direkçi'nin Karabük Valisi olarak atanmasını istiyoruz."

iha
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2008 Perşembe 18:44:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Fehmi AKSAKALOĞLU IP: 88.247.238.xxx Tarih : 18.07.2008 19:05:47

Yoruma gerek yok ki?Karabük burası!