18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Karabük Demir Çelik iş bıraktı

Karabük Demir Çelik İşletmesi (KARDEMİR) işçileri, bağlı bulundukları Çelik-İş Sendikası önderliğinde, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası'nda değişiklik öngören tasarıyı protesto etti.


İş bırakma eylemi saat 10:00'da başladı. Döküm bölümünde toplanan Kardemir işçileri, alkışlarla Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası'nda değişiklik öngören tasarıyı protesto etti. Grup adına bir açıklama yapan Çelik-İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Yaşar Çınar, "haklı olarak Kardemir'de çalışmama ve iş bırakma hakkımızı kullanıyoruz" dedi.


Emeklilik ve sağlık alanında kötü değişiklikler yapan ve kazanılmış hakları geriye doğru götüren tasarının sosyal devlet ilkesine aykırı olduğunu belirten
Çınar, şunları söyledi: "Tasarıyla yapılan düzenleme ülkede yaşayan herkesi olumsuz etkileyecek, sosyal sigorta ve sağlık haklarına erişimleri güçleştirip imkansız hale getirecektir. Oluşturulmak istenen sistemle mevcut sistemdeki hakların korunduğu iddia edilmektedir. Ancak bu iddia bütün çalışanlar için gerçeği yansıtmamaktadır. Çünkü, bu tasarı yasallaştığı tarihten itibaren herkes bu yasa kapsamında çalıştığı süre oranında yeni düzenlemelerden etkilenecektir. Biz güvenlik hakları açısından yarınları tamamıyla güvencesiz bırakan, norm ve standart birliğini çalışanların aleyhine daha da bozan bu düzenlemeyi kabul etmiyoruz."
Eyleme katılanlar daha sonra sloganlar atarak yasa tasarını protesto etti.

iha
Yayın Tarihi : 14 Mart 2008 Cuma 14:50:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
selçuk IP: 85.97.192.xxx Tarih : 6.10.2008 14:42:55

EVT BENDE İŞSİZİM ÜZÜLÜYORUM BU MİLLETE NE OLCAK TÜRKİYEYE BİTİRDİNİZ BE BU MİLET NE OLCAK SİZLERE BİŞİ OLMAZ BİRAKINDA MİLETİN HALİNE BAKIN HERŞİ ZORLAŞTIRIYORSUNUZ SK SORUNU ZAM SORUNU ELEKTİRİK ZAMI BİTİ MİLET BE BÖYLEM OLCAKTI HERSEY VAETLER YAPTINIZ OY ALMAK İÇN ŞİMDİDE BÖYLE MİLLET DEVLET YÖNETİCLERİ HER GİDEN GELEN VURSUN BU MİLLETE