18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Karabük Liderden çekinmiyor

Bank Asya 1. Lig takımlarından Kardemir Karabükspor teknik direktörü Hüsnü Özkara, son haftalardaki çıkışlarının rakiplerini tedirgin ettiğini ve Manisaspor galibiyeti ile ligin kaderini değiştireceklerini söyledi.


Devre arasında yaptığı nokta transferle ikinci yarıya iyi başlayan oynadığı üç karşılaşmada 7 puan toplayan Kardemir Karabükspor, hafta sonu oynayacağı Manisaspor maçının hazırlıklarına başladı. Yaşar Kaptan Çebi spor sahasında çalışmalarına hız kesmeden başlayan Karabükspor'da hedef, lider Manisaspor'dan 3 puan almak.


Geçtiğimiz hafta deplasmanda oynadıkları Güngören maçında aldıkları galibiyetin sevincini yaşadıklarını söyleyen teknik direktör Hüsnü Özkara, "Güngören bizim için zor bir deplasmandı ama tuzağa düşmeyip akıllı bir oyunla 2-0 galip geldik. Bu hafta ligin lideri Manisaspor'u sahamızda konu edeceğiz. Bizim için çok önemli bir maç ve ikinci yarı yaptığımız çıkışımızı sürdüreceğiz. Burada çok zorlu bir periyoda girdik.

Önümüzdeki 4 maç bizim için çok önemli. Manisa, Ordu, Bolu ve Rize maçları bizim zorlu periyotlarımızdan biri. Bizim için tüm maçlar zor ama bu 4 haftalık periyotta iyi puanlar almamız lazım. Manisaspor çok iyi bir takım ve oturmuş kadrosu ile iyi oyuncuları var. Bizim için çok zorlu bir maç olacak. İkinci yarı çıkışımızı sürdürmek için bu karşılaşmadan mutlaka puan almak için mücadele edeceğiz" dedi.


Güngören galibiyetini unutup, Manisa maçına odaklanmaları gerektiğini belirten Özkara, "Özellikle deplasman galibiyetlerinden sonra içerde alınacak 3 puanlarla deplasman galibiyetlerin anlamı daha da artıyor. Ama Manisa çok zor ve güçlü bir rakip. Manisa maçına farklı bir oyun formatı uygulamayacağız. Kendi oyun düzenimizde sabırla sahaya çakıp Manisa'nın zaaflarını kullanacağız.

Çalışmalarımızı bu zor mücadeleye göre yapıyoruz. Futbol ofansla defans arasında geçen basit bir oyun ve aklımızı da sahaya
yansıtarak 3 puan almaya çalışacağız. Manisa bizim ikinci yarı çıkımızı takip ederek ciddiye almaya başladı. Biz gerçekten ciddi ve iyi bir takımız. Bunu oynadığımız oyunla gösteriyoruz. Bizim son haftalardaki çıkışımız rakiplerimizi tedirgin ediyor ve bizi çok ciddiye alıyorlar. Buda işimizi zorlaştırıyor. Bu hafta oynayacağımız maçla ligin kaderini değiştireceğimize inanıyoruz ve hatta belki bizim de rotamızın değişeceği bir maç olacak. Onun için her iki takım açısından zor bir maç olacağı kanaatindeyim" diye konuştu.


Takımda cezalı oyuncunun olmadığını belirten Özkara, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Sakatlığı olan Abdullah'ın durumu biraz daha iyi, kaleci Bület'in ise sakatlığı devam ediyor ve tedavisi sürüyor. Bizim 2. yarıya iyi başladığımızı herkes söylüyor. Eğer, iyi mücadele edip koştuğumuz zaman ve seyircimizle birleştiğimiz zaman güzel oyun sergileyip galibiyete gideriz. İlk yarı sonu itibari ile başarıyı yakalamıştık. Kaşımpaşa maçında kendi sahamızda yediğimiz 6 gol sonrası bu takımı toparlamak herkes için çok güçtü. Biz futbolcularımızla birlikte toparlanma sürecini kısa sürede atlatarak
ilk yarıyı deplasman galibiyetiyle kapatıp, ikinci yarıya da deplasman galibiyetiyle başladık. Devre arası iyi ve akıllı transferler yaptık. Transferin son gününde ise Galatasaray'ın PAF takımından 20 yaşındaki Eray Firat'ı renklerimize bağladık. Denediğimiz yabancıların bazılarını beğendik, kiralık oldu. Biz yabancıyı kulübeye almak istemedik. Eğer kulübeye alacağım yabancı yerine alt yapıdan bir oyuncu alırım daha iyi. Yaptığımız son transferle iyi bir kadro oluşturup takımı oturtmaya başladık.

İkinci yarı özellikle 2 deplasman maçından 6 puan aldık, ama bunu istikrarı iç sahamızda gösteremiyoruz. Oyun açısından, oyun formatı açısından ve gol pozisyonları açısından sıkıntımız yok ama, bunu deplasmanda içeriye çok rahat atıyoruz. İç sahada biraz daha gergin başlıyoruz oyuna ve skoru lehimize çevirmek için girdiğimiz gol pozisyonlarını harcıyoruz. Oyuncularımız her geçen gün iç saha sentromunu lehimize çevirmek için yoğun çaba sarf ediyor. Gayet iyi gidiyoruz ve bu çıkımız sürecek"
Öte yandan, transferin son günde bonservisi ile Galatasaray'ın PAF takımından alınan ve 1.5 yıllık sözleşme imzalayan sol açık oyuncusu Eray Firat da takımla ilk idamına çıktı.

İha
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2009 Çarşamba 19:25:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
necmettin görgülüarslan IP: 88.232.179.xxx Tarih : 4.02.2009 22:59:05

HELEL OLSUN SİZE AZİMLİ OLMAK HER ZAMAN İYİDİR İLK MAÇIN ACISINI UNUTTURUN BİZLERE İYİ BİR KADRO KURULDU.TEBRİK EDERİM YÖNETİMİ LİDERİ YENİN VE YENERSİNİZ GÖRSÜNLER KARABÜKSPORUN ÇIKIŞINI BAŞARILAR DİLERİM FUTBOLCU KARDEŞLERİME SAĞLIK VE SIHHATLİ GÜNLER DİLERİM.SELAMLAR ANTALYADAN